Menu
RSS

Başkan Uysal Hemşeri Dernekleriyle Buluştu

Başkan Uysal Hemşeri Dernekleriyle Buluştu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, hemşeri dernekleriyle buluşmasında Doğuyaka Mahallesi’nde inşaatı son aşamaya gelen sivil toplum merkezinin bir mutfak akademisi ve yöresel ürünler pazarına sahip olacağını söyledi.

Başkan Uysal, Antalya’da kurulu ve aralarında Rusya Dostluk ve Kültür, Ukrayna Ailesi, Polonyalılar Kültür ve Eğitim Dernekleri’nin de bulunduğu 115 hemşehri, kültür yaşatma, yardımlaşma ve dayanışma derneğiyle kahvaltıda bir araya geldi.

Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de düzenlenen etkinliğe Vakıf yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Başkan Uysal, Muratpaşa’da belediyecilikle ilgili farklı bir yaklaşımı hayata geçirdiklerini söyledi. Bu yaklaşımın herhangi bir iltifat beklentisinde olmasa da

“Doğrusu budur” iddiasını taşıdığının altını çizen Başkan Uysal, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve hemşeri dernekleriyle kurulan işbirliğinin bu yaklaşım içinde ayrı bir yeri olduğunu kaydetti.

Sivil Toplum İçin Yeni Bir Dönem

Sivil toplum örgütlerinin her ne kadar kendi üye tabanına yönelik etkinlikler hayata geçirse de kenti bütünleştiren, kent kimliğini güçlendiren bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bu çerçevede Doğuyaka Mahallesi’nde temelini attığımız ve kendi alanında dünyada sayılı çalışmalardan biri olan sivil toplum merkezimiz kısa bir süre sonra tamamlanmış olacak. Burası, kenti bütünleştiren, kent kimliğini güçlendiren bir yapıyla birlikte

şehrin ortak aklını oluşturup kimsenin kafasına göre iş yapmasına imkan vermeyen bir merkez olacak. Bu da yetmez sivil toplum merkezimin bir kenarı inovasyon merkezi olacak.”

İnovasyon Merkezi

İnovasyon merkezinin 150 – 200 kişinin çalışmasına imkan tanıyacak fiziksel bir düzenlemeye sahip olacağını aktaran Başkan Uysal, burada ortaya çıkan fikirlerin oluşturulacak proje bilgi bankasında toplanacağını söyledi.

Başkan Uysal, “O projeler sanayi kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, belediyelere dağıtılacak. Böylece yeni fikirler, yenilikçi yaklaşımlar uygulanma şansı bulacak” diye konuştu.

Genel Bir Dağınıklık Var

Merkezde ayrıca bir mutfak akademisinin de bulunacağını dile getiren Başkan Uysal, bununla birlikte yöresel ürünler için bir çarşının da bu merkez içinde yer alacağını aktardı.

Başkan Uysal, “Son dönemde yöresel ürünler noktasında işin ciddiyetinin kaybolduğu bir gerçek. Genel olarak bir dağınıklık var.

Ama burada yöresel, özgün, kaliteli, coğrafi işaret almış ya da alma yolunda adımlar atmış ürünlerin yer alacağı, karakteristiği olan bir bedesten olacak” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım