Menu
RSS

Antalya’da Özel Çiftler Nikah Tazeleyecek

Antalya’da Özel Çiftler Nikah Tazeleyecek

Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı, evliliklerinde her türlü engeli aşarak özel çocuklarıyla mutlu bir yuvaya sahip 13 çiftin nikahlarını tazeleyecek. Cumartesi günü Engelsiz Kafe'de düzenlenecek Başkan Ümit Uysal'ın kıyacağı nikahın gerçek imzaların atıldığı günden tek farkı

çiftlerin bu kez özel çocukları yanlarında olacak olması. Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, 10  16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, özel çocuklarıyla birlikte mutlu bir aile kurmayı başaran çiftlerin mutluluğunun resmetmek için sembolik bir nikah töreni düzenliyor.

BİR YASTIKTA BİR ÖMÜR

Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan, 'Bir yastıkta bir ömür' adıyla düzenlenecek etkinlikte amacın özel çocuklarıyla birlikte tüm engelleri aşarak evliliğini uzun yıllar devam ettiren çiftlerin iyi bir örnek, rol model olduklarını göstermek olduğunu dile getirdi. Kotan, şunları söyledi:

“Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Yaşam Alanı, Belediye Başkanımız Ümit Uysal'ın sonsuz destekleriyle geçtiğimiz haftalarda 2'nci yılını doldurdu. Bu süre içinde farklı engelli gruplardan yaklaşık 7 bin 500 özel bireyin hayatına dokunmaya, onların yaşamında bir fark yaratmaya çalıştık.

Ancak yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki, ailelerin tüm bu süreçlere etkin katılımı özellikle küçük yaşlardaki çocuklarımızın hayatında daha kalıcı hale gelebiliyor. Ama tüm bunlarını evlilik kurumu üzerinde ne kadar yıpratıcı sonuçlar yarattığını da gözlemledik."

SEVGİ, SAYGI VE HOŞGÖRÜ

Tam da bu noktada sınırsız bir sevgi, karşılıklı saygı ve hoşgörüye dayalı evliklerin, tüm olumsuzluklara rağmen yıllarca devam ettiğine de tanıklık ettiklerini kaydeden Kotan, 'Bir yastıkta bir ömür' adıyla düzenlenecek bu etkinlikte bu kavramlara dikkati çekmek, bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

TEK FARK ÇOCUKLARI YANLARINDA

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de düzenlenecek etkinlik 13 Mayıs Cumartesi saat 15.00'de başlayacak. Evliliklerinde her türlü engeli aşarak özel çocuklarıyla mutlu bir yuvaya sahip 13 çift, düğün yolundan yürüyecek, ilk danslarını yapacak.

Evlendikleri günden tek farkı özel çocuklarını da bu kez yanlarında olacağı sembolik törende çiftlerini nikahlarını Başkan Ümit Uysal kıyacak. Engelli derneklerini de davetli olduğu etkinlikte tüm konuklar çiftlerin şahitliğini yapacak.

yukarı çık
0
Paylaşım