Menu
RSS

Antalya’da Muratpaşa'ya 'Arama Kurtarma' Merkezi

Antalya’da Muratpaşa'ya 'Arama Kurtarma' Merkezi

Muratpaşa Belediyesi, Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği ile 'Arama Kurtarma ve Gönüllülük Merkezi' kuruluşu için protokol imzaladı. Çağlayan Mahallesi'nde oluşturulacak merkezde, doğal afetlere hazırlığın gelişmesi için eğitim ve gönüllük faaliyetleri düzenlenecek. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Murat Turan Beşparmak, 'Arama Kurtarma ve Gönüllülük Merkezi' kuruluşu için protokol imzaladı.

Muratpaşa Çağlayan Mahallesi'nde 2023 ve 2017 sokakların kesişiminde yer alan 967 metrekarelik alanda kurulacak merkezde, doğal afetlere hazırlığın gelişmesi için eğitim ve gönüllük faaliyeti düzenlenecek, acil durumlarda arama kurtarma operasyonları ve insani yardım çalışmalarının ana üssü olacak.

EYLEM PLANI

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Uysal, Türkiye'de doğal afetlerin sonuçlarının gelişmiş ülkelere oranla çok daha yıkıcı olduğunu söyledi.

Yaşanan can ve mal kayıplarına karşı yapıcı ve kalıcı çözümlerin hala tam olarak hayata geçirilemediğini dile getiren Başkan Uysal, “Yaşanan kayıplar, yerel ve genel kamu yönetiminin, bireylerin kısaca herkesin bir eylem planına sahip olması gerektiğini ortaya koymuştur. İşte merkezimiz bu ihtiyacı giderecektir" diye konuştu.

HER AN KAPINIZI ÇALABİLİR

Ege Denizi'nde yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremı hatırlatan Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Şükür ki can kaybı yok. İnsanlar genelde felaketi kendileri yaşamayacakmış gibi düşünürler. Hep bir yerlerden haber gelecek ve oraya üzülecekler ya da yardım edecekler gibi düşünürler. Oysa hepimiz tehlike ve tehdit altındayız. Doğa olayları ve diğer sıkıntılı haller her zaman bütün insanların kapısını çalabilir.

Arama kurtarma faaliyetleri öncelikle insanın kendisinin öz savunma düzenini almasıdır. Derneğimizin ve bizim partnerliğimizin kentimize, çocuklarımıza ciddi yararlar sağlayacağına inanıyorum."

YENİ BİR SİNERJİ

Dernek Başkanı Murat Turan Beşparmak ise merkezin mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Merkezde, herkesin katılımına yönelik ve ücretsiz birçok çalışmanın yapılacağını dile getiren Beşparmak, “Afetlere karşı bilinçlendirme eğitim ve tatbikatları, arama kurtarma eğitimleri, sosyal yardım faaliyetleri bu çalışmaların ana başlıklarını oluşturacak" dedi.

Aktiffelsefe'nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği gönüllülük faaliyetlerine Muratpaşa Belediyesi'nin katkısıyla yeni bir sinerjinin ortaya çıkacağına inandığını dile getiren Beşparmak, toplumda gönüllü faaliyetlerin ve gönüllülerin artmasının yaşam kalitesinin de artmasını sağlayacağını söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım