Menu
RSS

Akustik Antalya'dan, Çocuklar İçin 25 Gitar

Akustik Antalya'dan, Çocuklar İçin 25 Gitar

Muratpaşa Belediyesi'nin desteğiyle, caz konseptiyle gerçekleştirilen Akustik Antalya 2016'da, yetenekli çocuklara verilmesi için 25 gitar bağışı yapıldı. Antalya'nın ilk akustik festivali Akustik Antalya 2016, geleceğin müzisyenleri için de önemli bir gelişmeye sahne oldu.

Başkan Uysal, teslim aldı

Antalyalı sanatçı Ceren Akyıldız'ın sahne aldığı festivalin ikinci gününde; Animato Organizasyon adına Prodüksiyon Direktörü Onur Çılgınoğlu, Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen 1000 gitar 1000 bağlama projesine 25 gitar bağışlayarak katkıda bulundu.

Ceren Akyıldız ve Onur Çılgınoğlu; üzerinde 'Hep müzikle kalman dileği ile' mesajı bulunan gitarı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Adalya Vakfı Müdürü, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Cem Kotan'a teslim etti.

1000 gitar 1000 bağlama

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; ilk gününde Dolunay Obruk'un, ikinci gününde de Ceren Akyıldız Trio'nun sahne aldığı Akustik Antalya 2016'nın, kenti sanatsal anlamda hareketlendirdiğine dikkat çekti.

Başkan Uysal, kendilerine sık sık müzik aleti talebi geldiğini ve bu amaçla da 1000 gitar 1000 bağlama projesini başlattıklarını söyledi.

Bağlama ve gitarları, çocuklara gençlere ulaştıracaklarını ifade eden Başkan Uysal; "İnsanlığa sevgi ve saygı ile bilgece, barışçı bakabilen, insanlığa yararlı bireyler yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızdan virtüöz de çıkarsa mutlu oluruz" dedi.

Batman örneği

Animato Organizasyon Prodüksiyon Direktörü Onur Çılgınoğlu, Muratpaşa Belediyesi'nin, Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Cevizli Köyü'ndeki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri için gitar göndermesini medyadan takip ettiklerini ve bu girişimden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bilindiği gibi; öğretmen Ayşegül Ünlü'nün talebi üzerine, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı'nca, Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Cevizli Köyü'ndeki Cumhuriyet İlkokulu'na 20 gitar gönderilmiş, 3. ve 4. sınıf öğrencileri de müzik eğitimi almaya başlamıştı.

yukarı çık
0
Paylaşım