Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Serik Meclisi 'Sosyal Medyada Bizleri Suçladılar'

  • Yazan 
Serik Meclisi 'Sosyal Medyada Bizleri Suçladılar'

Serik meclisinde gündem sosyal medyadaki eleştiriler Serik Belediye meclisinin olağan meclis toplantısında, bazı meclis üyelerinin Kızılcahamam'daki toplantıya gitmelerinin sosyal medyada eleştirilmesi gündeme geldi. Serik Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın yönettiği oturumda gündem dışı söz alan CHP'li Faik Çıtak, geçen hafta belediyeler birliğinin düzenlediği Kızılcahamam'daki toplantıya gittikleri için sosyal medyadan eleştiri aldıklarını söyledi. Bununla ilgili tüm meclis üyeleri hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu belirten Faik Çıtak, "Sessiz kalınca 'Faik Çıtak buna neden sessiz kaldı, gocunduğu bir yer mi var' diye sorular sorulmaya başladı" dedi.

'SOSYAL MEDYADA BİZLERİ SUÇLADILAR'

Yasal bir dernek olan Mahalli İdarelere Hizmet Birliği Derneği'nin (MİHDER) daveti üzerine Kızılcahamam'a gittiklerini vurgulayan Faik Çıtak, şöyle dedi:

"Bu davet üzerine 3 partiden bu konferansa katılmak isteyenler belediyemiz tarafından bize söylendi. Bu konferansın bedeli 1200 liraydı. Belediyemiz bizler adına bu konferansa katılmak için paramızı ödedi. Bu konferansa ailesini götüren de ailelerin paralarını kendileri ödedi.

Sosyal medyada olay öyle bir yansıtıldı ki biz belediyenin SİNKAR şirketinin paralarıyla orada eşlerimizle tatil yapmaya gittik, masaj yaptırmaya gittik, havuzda keyif yaptırmaya gittik gibi iğrenç ifadeler yazıldı. Bilgi sahibi olmadan sosyal medyada bizleri suçladılar. Sanki Kızılcahamam Ak Parti'nin özel bir yeri veya genel merkezi gibi yansıtıldı. Kızılcahamam Türkiye'nin bir ilçesidir. AKP'nin genel merkezi değildir. Ona kalırsak bizim ilçemiz de dışarıdan farklı algılanıyor. Bu iddiaları şiddetle reddediyoruz.

Bu toplantıya katılan üç partiden 10 belediye meclis üyesi arkadaşlarımız bu parayı ödeyebilecek güce ve onura sahiptir. Belediye meclis üyelerimizin böyle bir haktan faydalanması gayet normaldir. Hiçbirimiz çiğ et yemedik. Hiç kimse böyle ufak tefek hesaplarla bizi birbirimize düşüremez."

'KARDEŞ BELEDİYE BİZİ KIBRIS'A DAVET EDİYOR'

Belediye Başkanı Ramazan Çalık da konuya ilişkin değerlendirmesinde sosyal medyada bu tip eleştirilerin olduğunu belirterek, vicdanen rahat olduklarını, gerisiyle de ilgilenmediklerini aktardı. Bu söylentilerin meclis üyelerini üzmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Çalık, "Rusya ile Türkiye arasında çıkan krizden dolayı bizim önderliğimizde körfez ve Arap ülkelerinden 450 gazeteci ve acente temsilcisi Belek'e gelecek.

Bu toplantıya da hepiniz davetlisiniz. Kıbrıs'taki kardeş belediyemiz sürekli bizi Kıbrıs'a davet ediyor. Tüm belediye meclis üyelerimizle birlikte önümüzdeki aylarda Kıbrıs'a ziyarete gideceğiz. Buradaki amacımız gezeceğiz, göreceğiz oradaki güzellikleri ilçemizde de uygulayacağız. Kızılcahamam toplantınızın meclis üyelerine faydalı olduğunu duydum. Bu yeterlidir" diye konuştu.

'SERİK'İN SORUNLARINA BAKALIM'

MHP grup sözcüsü Ergüven Yılmaz ise sosyal medyadaki tartışmaların ilçeyi gereksiz şekilde gerdiğini anlattı. Yılmaz, "Burada bile şu anda facebook gündemi ile konuşuyoruz. Bence bu gibi konularla gündemi meşgul edeceğimize Faik Çıtak'ın konuşmalarına katılıyorum. Meclis üyelerinin bu toplantıya gitmesi gayet doğaldır.

Biz Serik'imizin sorunlarına, işlerine bakalım. Vatandaşlar bizlere soruyor. 6 aydır Serik'e giremiyoruz. Yaklaşık 7- 8 aydır Serik'in girişi çıkışı yok. Bu büyükşehrin, karayollarının sorunu olabilir. Biz bir şekilde bu sorunun önünü açmalıyız" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım