Menu
RSS

Manavgat'ta Taş Heykel Sempozyumu Başladı

Manavgat'ta Taş Heykel Sempozyumu Başladı

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'barış' temalı 2'nci Taş Heykel Sempozyumu başladı. Taş Heykel Sempozyumu için Manavgat Irmağı kenarında hazırlanan açıkhava atölyelerinde tören düzenlendi.

Törene, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geçen yıl yapılan etkinlikte üretilen eserleri büyük bir gururla kentin değişik noktalarına yerleştirerek sergilediklerini söyledi.

Başkan Sözen, "Sempozyumu rutin hale getirmeye karar verdik. Bu sene 5'i yabancı 7'si ülkemizin yetiştirdiği sanatçı büyüğümüzü ve kardeşimizi burada ağırlıyoruz" dedi.

Geçen yıl sempozyumun ana temasının 'su ve taş' olduğunu hatırlatan Başkan Sözen, "İçinde bulunduğumuz özel süreç nedeniyle her yerde ortaya çıkarmak ihtiyacı duyduğumuz barışı, kardeşliği ön plana çıkarmak ihtiyacı olduğu için bu seneki sempozyumun ana temasını barış koymak istedik" diye konuştu.

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi araştırma görevlisi, heykeltıraş Ferit Yazıcı da kendi eseri ve heykel sanatıyla ilgili konuşma yaptı. Türkiye'de heykel ve heykel sanatının sıkıntılı olduğunu belirten Ferit Yazıcı, "Heykel, ne yazık ki çok uzun sürelerden beri bir takım çevrelerce put olarak değerlendirildiği için hep ötelenmiş bir sanattır. Ancak bu çok yanlış bir bilgidir" dedi.

Konuşmalar sonrası Belediye Başkanı Şükrü Sözen sembolik olarak çekiçle taş yontarak sempozyumun açılışını yaptı. Sempozyuma katılan Manavgat'taki çeşitli okulların öğrencilerine eserler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Sempozyum 14 Ekim'de sona erecek.

yukarı çık
0
Paylaşım