Menu
RSS

Manavgat Fevzi Paşa Caddesi’nde Değişim Başladı

  • Yazan 
Manavgat Fevzi Paşa Caddesi’nde Değişim Başladı

Manavgat Belediyesi, kentin en eski ve en işlek caddelerinden birisi olan Fevzi Paşa Caddesi’ndeki düzenleme çalışmalarını, esnafın mağdur olmaması için kötü hava şartlarına rağmen tüm hızıyla sürdürüyor. Caddede modern görünüm yavaş yavaş belirlemeye başladı

Manavgat Belediyesi, kentin en önemli ticaret merkezlerinden olan Fevzi Paşa Caddesi’ndeki düzenleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Esnafın mağduriyetini göz önünde bulunduran belediye ekipleri, kötü hava şartlarını dikkate almıyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen ekiplerin gece gündüz çalışmaları neticesinde yeni ve modern görünüm yavaş yavaş belirmeye başladı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in bölge esnafı ile paylaşıp fikirlerini alarak başlattığı cadde düzenlemesi çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacak olması vatandaşları da memnun etti.

CADDEYE HAYAT VERECEK

Manavgat Belediyesi Fevzipaşa ve Atatürk Caddelerinde yaklaşık 25 bin m² lik alanda düzenleme yaparak kentin bu en eski ve en işlek caddelerine yeniden hayat verecek. Zeminde doğal taşlarla, plak, bant, bordür ve küptaş olarak kaplama yapılacak. Kaplama malzemesine uygun olarak engelli vatandaşların ulaşımını sağlama amaçlı, görme engelli kılavuz çizgileri ve tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırıcı rampa gibi ihtiyaçların da göz önünde bulundurulduğu belirtildi.  

OTURMA ALANLARI ve SÜS HAVUZLARI

Projeye göre, kaldırımların genişleyen kısımlarında oturma alanları ile uygun noktalara süs havuzları yer alacak. Kaldırım düzenlemelerinde Akdeniz bitki örtüsüne uygun bitkiler kullanılacak. Modern aydınlatma elemanları ile tasarlanan sokak projesinde cep otoparklarının yer alacağı ve tek yönlü düzenli trafik akışı sağlanacağı da belirtildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu caddelerde yapılacak düzenlemelerin kent esnafına artı değer kazandırarak ticari canlılığı da sağlayacağını söyledi.

SÖZEN’DEN ESNAF VE VATANDAŞA TEŞEKKÜR

Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’ndeki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Şükrü Sözen, esnaf ve belediye el ele çalışıldığı takdirde çalışmanın halkın yararına olacağını söyledi. Sözen, “Daha önce düzenlemelerini yaptığımız Güllük, Çetin Emeç ve Hisar Caddeleri’nde olumlu sonuçlar aldık. Ticari hayat canlanırken, cadde bölgeye değer kazandırdı. Aynı sonuçları Fevzi Paşa’da da alacağız.

Ancak taşın altına elimizi hep beraber koyarsak, bu projemiz gerçekten anlam kazanacaktır. Esnafımızdan bina yüzeylerini yenilemek, gölgelikleri tek tip hale getirmek gibi destekler alacağız. Katkıları nedeniyle esnafımıza yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım