Menu
RSS

Manavgat Belediyesi Evde Bakım Hizmetlerini Başlattı

  • Yazan 
Manavgat Belediyesi Evde Bakım Hizmetlerini Başlattı

Sosyal Belediyecilik ilkesiyle kentte büyük sosyal yatırımları hayata geçiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, çok önemli bir sosyal projeye daha imza attı. Başkan Sözen, Evde Bakım Hizmet Birimini de faaliyete geçirdi.

SOSYAL YARDIM İŞLER BÜNYESİNDE

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentte büyük sosyal yatırım ve hizmetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Manavgat’ta ilk defa Huzurevi, Kreş, Sosyal Market, Engelli Hizmet Birimi gibi birimleri belediye bünyesinde kurarak faaliyete geçiren Başkan Sözen, insanların ihtiyaçlı kişilerin yaşam kalitelerini daha da artırmak amacıyla Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde “Evde Bakım Hizmetleri” biriminin kurulması için talimat verdi.

Müdürlük bünyesinde organize olan “Evde Bakım Hizmetleri” personeli 106 mahalleye hizmet götürmeye başladı.

BAKIMA MUHTAÇ KİŞİLERE DESTEK

1 sağlık memuru, 1 şoför olmak üzere toplam 6 kişiden oluşan Evde Bakım Hizmetleri personeli, kentteki yatalak, yaşlı, engelli, bakıma muhtaç yaşayan kişilere ücretsiz olarak hizmet veriyor. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesindeki konularında uzman belediye personeli, yapılan araştırmanın ardından bakıma muhtaç olan kişilerin evlerine izinle gidiyor.

Proje kapsamında çalışmalarını yürüten ekip, evlerinde kişisel bakımını sağlayamayan bireylere her konuda yardımcı oluyor. Personel gün boyunca, bu kişilerin evlerini temizleyerek, yaşanan ortamı daha sağlıklı hale getirmeye çalışıyor. Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların traş, banyo gibi kişisel bakımları da ekip tarafından yapılıyor.

SÖZEN; “BİR SES BİR SOLUK OLACAĞIZ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sosyal Belediyeciliğin gereği olan Evde Bakım Hizmetlerini faaliyete geçirdiklerini ve son derece bilgili ve güvenli bir ekiple çalışmaya başladıklarını söyledi. Sözen, “Evde Bakım Hizmetleri ekibimiz bundan böyle, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacak. Ekibimiz bu vatandaşlarımızı tespit ederek evlerine gidecek.

Belediyemiz ihtiyaç sahibi insanlarımıza bir ses, bir soluk, kimi zaman bir evlat olacak. Belediyemizin güçlü eli, bugüne kadar ihmal edilmiş büyüklerimize, engelli vatandaşlarımıza, yalnız yaşayan kimsesiz insanlarımıza da ulaşacak. Belediyemiz sosyal belediyecilik anlayışımızı devam ettirerek her kesimden vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edecek” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım