Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Güreşçilerle tanıtım toplantısı

  • Yazan 
Güreşçilerle tanıtım toplantısı

Kent içindeki renkli kortej yürüyüşü sonrasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri’nin basın tanıtımını, Küçük Şelale’de düzenlenen basın toplantısıyla yaptı.

Kırkpınar cazgırlarından Bayram Ali Dede’nin sunumundan sonra konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kortej ve basın toplantısıyla start verdikleri 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Pazar Günü Ilıca Stadyumunda yapılacağını söyledi.

28 Eylül Pazar günü yapılacak

Güreşlerin 28 Eylül Pazar günü yapılacağını belirten Başkan Sözen, “3. Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşlerimizin startını güreşçi kardeşlerimin desteğiyle kortej geçişiyle verdik. İnşallah Pazar günü kazasız belasız Manavgat’ımıza, Türk güreşine yakışır bir güreş organizasyonunu el birliğiyle neticeye götüreceğiz. Güreşlerin sıhhatli yapılması için çalışıyoruz. Bu organizeler sorumluluk ve ciddi çalışma gerektiren etkinliklerdir. Manavgat Belediyesi sosyal etkinliklere önem veren, sporun her dalına önem vererek halkı hoşnut etmeye çalışan bir belediye. Manavgat’ın sosyal hayatını canlı kılmaya çalışan bir belediye. Bunların en önemlilerinden biri de yağlı pehlivan güreşleri. Türk toplumu gelenek ve görenekleri bağlı bir toplumdur. Bunun için güçlüyüz. Güreşlerimiz de geleneğimizin büyük bir parçasıdır. Tarih boyunca bu sporu yapan ve destek olan değerlerimize yürekten teşekkür ederim” dedi.

Genç yaşta ölen pehlivanlara adandı

Başkan Sözen konuşmasında bu yılki güreşlerin genç yaşta hayatını kaybeden, Türk sporuna katkı yapmış pehlivanlara adandığını açıkladı. Sözen, “Bu yılki güreşlerimizi genç yaşta hayatını kaybeden kıymetli güreşçilerimize adadık. Cengiz Elbeye, Recep Gürbüz, Zekeriya Güçlü gibi güreşçilerimiz var 40’lı yaşlarında hayatlarını kaybetmişler. Amacımız onların isimlerini unutturmamak, yeni nesillere şimdiki faal sporu yapan arkadaşlara örnek olmalarını sağlamaktır. Burada sporun her zaman sağlıkla, barışla, kardeşlikle yapılması gerektiğini de vurgulamak istiyoruz. Ölen pehlivanlarımızı rahmetle anıyor, Türk sporuna yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Sosyal aktiviteleri kente yayıyoruz

Kentteki sosyal faaliyetleri tüm bölgelere yaymaya çalıştıklarını da vurgulayan Başkan Sözen, “Sosyal faaliyetlerimize kent olarak devam ediyoruz. 9 belde 78 köy, 19 mahallemizle büyüdük. Amacımız bu etkinliklerimizi tüm bölgelerimize yaymak. Güreşlerimizi de şirin bir mahallemiz olan Ilıca’mızda yapmaya karar verdik. Çok güzel bir stadyum hazırladık. Orada el birliğiyle çok güzel bir güreş yapacağız” dedi.

Sporda vefa önemli

Eski başpehlivanları göz ardı etmediklerini de vurgulayan Başkan Sözen, sporda vefanın önemine değindi. Sözen, “İdarecilikte, sporda vefanın da örneğini sergilemek için eski başpehlivanlarımızı da güreşlerimize davet ettik. Ricamızı kırmadılar geldiler. Hatta bazıları saha komiserliğimizi üstlendi. Reşit Karabacak, Hüseyin Çokal, İbrahim Gümüş, Namık Akgül, Hasbi Ünal, Murat Dönmez gibi isimler de inşallah aramızda olacaklar. Kendilerine katılımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Geleneksel hale getireceğiz

Manavgat güreşlerini geleneksel hale getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Sözen, “Amacımız ata sporu olan güreşlerimizi geleneksel hale getirmek. Her yıl eksiklerimizi telafi ederek biraz daha iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Kimseye bu görevler baki değil. Amacımız biz görevi bıraktığımızda güreşlerin geleneksel olmasını sağlamak. Öyle bir noktaya taşımaya gayret ediyoruz ki, bizden sonraki arkadaşlar da güreşlerimizi keyifle gururla yapsın, koparmaya bırakmaya cesaret edemesin. Kırkpınar ve Elmalı Güreşlerimizi kendimize hedef koyduk. Onların tarihi değerlerini geçemeyiz ancak hedef de koymak durumundayız. Bu güreşlerimizin ayarında güreşler yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Rekor sayıda katılım

Başkan Sözen, güreşlere bu yıl rekor sayıda güreşçinin katılacağını da açıkladı. Sözen, “Bu dönem güreşlerimizde rekor sayıda güreşçilerimiz olacak. Elmalımıza 71, Kırkpınarımıza 50 başpehlivan katıldı. İnşallah 72 başpehlivanımızı güreşlerimizde ağırlayacağız. Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Mehmet Yeşilyeşil, Şaban Yılmaz, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Osman Aynur; Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Mustafa Kemal Karaboğa, Bekir Seçim, Gökhan Arıcı, Sermest Bulut, Salih Şahin, Abdullah Güngör, Hüseyin Çetin, Mehmet Selvi, Bayram Ertan gibi ünlü güreşçilerimiz Pazar günü katılımlarıyla bizleri onurlandıracaklar” dedi.

Sahada görev yapacaklar

Başkan Sözen, 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 35 saha hakemi, 10 kule hakemi, 10 saha komiseri, 15 kişilik Kırkpınar davul- zurna ekibi, 10 Kırkpınar cazgırı, 70 kişilik güvenlik ekibinin yanı sıra temizlik ekipleri ve belediye ekiplerinin de görev yapacağını açıkladı. Sözen, “İnşallah elbirliğiyle güreşlerimizi sağlıkla sıhhatle yapacağız. Manavgat güreşlerini tüm Türkiye izleyecek. Bu başarı da inşallah gelecek seneye bizleri biraz daha iyisini yapmak için kamçılayacak. Bugünkü kortej de dahil olmak üzere bizlere katılımlarıyla destek veren güreşçilerimize, basın mensuplarına, mehter takımımıza ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Tüm güreşseverleri ve halkımızı Pazar günü yapılacak olan güreşlerimize davet ediyorum” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım