Menu
RSS

Çanakkale 1915 Seddülbahir Müzesi Manavgat’ta

  • Yazan 
Çanakkale 1915 Seddülbahir Müzesi Manavgat’ta

Manavgat Belediyesi, Türkiye’nin ve Dünya’nın tek gezici müzesi olan “Çanakkale 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi” ni 2’kez Manavgat’a getirerek 16-22 Şubat tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyarete açacak.

2 yıl önce de yine de Manavgat Belediyesi’nin organizasyonu ile kente getirilen ve binlerce öğrencinin beğeniyle gezdiği Çanakkale Müzesi’nin yeniden Manavgat halkının izlemesine açılacak olması heyecan yarattı.

Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale bölgesinin en çok ziyaret edilen “Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi” Çanakkale’den Anadolu’ya adlı proje kapsamında, Çanakkale’ye giderek oraları göremeyen vatandaşlara ulaşmak amacıyla oluşturulduğu belirtildi. Müzede Çanakkale savaşlarına ait görsel ve yazılar, 1915 çekimi 30 dakikalık özel belgesel film, savaş ve hatıralarını anlatan resim ve tablolar, temsili mezar ve şehitlikler, Çanakkale Savaşını canlandıran hastane çadırı, gerçek ebat ve kıyafetleriyle askerlerden oluşan 4 bin parça eser yer alıyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kültür hizmetleri kapsamında 1 hafta boyunca öğrencilerin ve Manavgat halkının ücretsiz olarak müzeyi gezebileceklerini söyledi. Sözen, “Belediyelerin bir görevi de milli duygularımızı gelecek nesillere onların bu alandaki eğitimlerine katkıda bulunarak aktarmaktır. Çanakkale müzesini öğrencilerimizin ve çocuklarımızın görmesi manevi anlamda büyük değer taşıyor. Çocuklarımız bu vatan topraklarının ne kadar zorluklarla kazanıldığını bir kere daha böylece kavramış olacak. Tüm Manavgat halkımızı ve öğrencilerimizi Çanakkale 1915 Seddülbahir Müzesi’ni gezmesini öneriyorum” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım