Menu
RSS

Üç Silahşörler Balesi Antalya’da Son Kez Sahnede

Üç Silahşörler Balesi Antalya’da Son Kez Sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Cumartesi akşamı prömiyerini gerçekleştirdiği ve sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan “Üç Silahşörler” balesini 07 Mayıs Cumartesi günü saat: 15.00’te bu sezon son kez sahnelenecek.

Alexander DUMAS’nın ölümsüz eserinden Giuseppe Verdi’nin müzikleri ile bale sahnesine aktarılan “Üç Silahşörler” balesinin müzik düzenlemesi Bujor Hoinic tarafından yapıldı.

Eserin libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy’a ait. Bujor Hoinic’in orkestra yönetmenliğini üstlendiği yapıtın dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla haklı bir ün kazanan Alexander Dumas’nın yükselişinde en önemli role sahip olan “Üç Silahşörler” adlı eserin konusu, 16. yüzyıl Fransa’sında geçiyor.

Kardinal Richelieu XIII. Louis dönemindeki Athos, Porthos, Aramis, D'artagnan isimli 4 gözü pek şövalyenin maceralarının hayranlık verici bir akıcılıkla anlatıldığı “Üç Silahşörler”, yazıldığı dönemden bugüne kadar değerinden hiçbir şey yitirmedi.

Üç Silahşörlerin bu sezonki son temsilinde “D’artagnan” rolünde Cankat ÖZER, “Athos” rolünde Yağızhan DANIŞ, “Porthos” rolünde Umut ÇALTEKİN, “Aramis” rolünde Burak ÖZBEK, “Constanze” rolünde Sülün DUYULUR, “Lord Buckingham” rolünde Tolga BURÇAK, “Milady” rolünde IaroslovaVOLKOVA, “Kraliçe” rolünde Esra TANER ve “Rochefort” rolünde Evren İSKENDER sahne alacaklar.

yukarı çık
0
Paylaşım