Menu
RSS

‘Üç Renk’ ANTDOB Sahnesinde

‘Üç Renk’ ANTDOB Sahnesinde

Atalya Devlet Opera ve Balesi 26 Mart Cumartesi akşamı saat: 20.00’de üç farklı bale eserinden oluşan ÜÇ RENK (“İÇ-İN”, “ARADA”, “DANZON”) balesinin prömiyerini gerçekleştirecek. Mikhail Glinka, J.S.Bach ve Marin Marais’in müzikleri ve Berk Sarıbay’ın koreografisi ile sahnelenecek olan

“İÇ-İN”, bir dans performansında dansçıların gerçek hayatları ile dans esnasındaki iç dünyalarını yansıtan bir eser. Libretto ve Video Tasarımı Çiğdem İnan’a ait olan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gürcan Kubilay ve Berk Sarıbay, ışık tasarımı ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

Dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan ‘İÇ-İN’de Esra Taner (Solo Kız), Cankat Özer (Solo Erkek), Derya Tokgöz ve Tolga Burçak (Pas de Deux Çifti), Burcu Bodur, Melda Sipahi, Elif Burçe Çaltekin, Aslı Çiftçioğlu, Sinem Ertan, Bader Çakan, Seda Manaz, Sevgim Aksoy ve Bahanur Ayata (9 Kız) sahne alacak.

Maurice Ravel’in müziği ve Deniz Özaydın’ın libretto ve koreografisi ile sahneye konulan “ARADA”, iki bölümden oluşan, beş erkek ve bir kadın dansçının rol aldığı, kadın-erkek ilişkilerini çağdaş bale yaklaşımı ile ele alan özgün bir eser.

Dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan ve dekor – kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyan eserde Özde Eren, Kürşat Kılıç, Yağızhan Danış, Umut Çaltekin, Burak Özbek ve Burak Burçak sahne alacak.

Arturo Marquez’in müziği ve Armağan Davran ile Volkan Ersoy’un koreografisi ile sahnelenecek olan “DANZON” ise kadın ve erkek ilişkisinin en kuvvetli simgesi olan KIRMIZI ile soyluluk, ağırbaşlılık ve gücün sembolü, asaletin temsilcisi olan SİYAH’ın dansı. Orkestrayı İbrahim Yazıcı’nın yönettiği eserde dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut ve ışık tasarımı Fuat Gök’e ait.

Prömiyer gecesinde Esra Taner, Tolga Burçak, Seda Manaz, Burak Özbek, Derya Tokgöz, Yağızhan Danış, Sevgim Aksoy, Evren İskender, Öykü Ertürk ve Okan Ünal sahne alacak.

Eser 29 Mart Salı ve 31 Mart Perşembe saat: 20.00’de tekrar sahnelenecek.

yukarı çık
0
Paylaşım