Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Side, Anadolu Ateşi’yle Yandı

  • Yazan 
Side, Anadolu Ateşi’yle Yandı

14. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahne alan Anadolu Ateşi dans grubu, figürlerinde binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini Side’de yaktı.

Binlerce kişi izledi

Manavgat Belediyesi’nin düzenlediği 14. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali her akşam farklı etkinlik ve eğlencelere sahne oluyor. Manavgat halkının yanı sıra özellikle Side bölgesindeki turizmin canlanmasına da katkı sağlayan festival 15 gündür her akşam Türkiye ve dünyanın çeşitli ünlü sanatçılarını ağırlıyor. Festivalin dün akşamki konukları ise Anadolu Ateşi dans grubu oldu. Anadolu Ateşi gösterisi öncesinde Manavgat Belediyesi’nin organizasyonu ile Side girişinden itibaren Manavgat Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı bir yürüyüş yaparak turistlere gösteri sundu. Kıyafetleri ve Mehter Müziği ile turistlerin ilgisini çeken Mehteran Takımı Side Limanı’nda da bir sunum yaparak halka köklü Osmanlı Tarihimizi anımsattı. Yerli ve yabancı turistler, mehteran takımı ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Binlerce yıllık kültürümüz dans figürlerinde

Mehteran takımının ardından Side Limanı’nda Anadolu Ateşi grubu sahne aldı. Anadolu Ateşi’ni izlemek için binlerce kişi Side Meydanı’nı doldurdu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de Anadolu Ateşini izledi. Kaynağını Anadolu’nun mitolojik ve kültürel tarihinden alan ve Anadolu’nun her yöresinden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran Anadolu Ateşi grubu, sahneye yoğun alkışlar eşliğinde çıktı. 40 kişilik dans grubunun her bir elemanı, figürlerinde binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini Side’de yaktı. 45 dakika boyunca sahnede kalan ekipin performansı yerli ve yabancı turistleri hayran bıraktı. Program sonunda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ekibe katılımları için teşekkür ederek çiçek sundu. Yerli ve yabancı turistler, Side Meydanı’nda gece yarısına kadar dans edip eğlendi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, festivalle birlikte bölgedeki turizmin canlanmasına katkı sağladıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım