Menu
RSS

Neşelendiren Komik Opera Antalya’da Tekrar Sahnede

Neşelendiren Komik Opera Antalya’da Tekrar Sahnede

Gaetano Donizetti’nin “Viva la Mamma” olarak bilinen “komik opera-opera buffa” türündeki yapıtı Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından 14 Nisan Perşembe ve 16 Nisan Cumartesi saat: 20.00’de “Yaşa Sen Anne” ismiyle tekrar sahnelenecek.

Prömiyer gecesinde sanatseverlere neşeli dakikalar yaşatan iki perdelik opera Rimini Tiyatrosu’nda dünya prömiyeri yapılacak olan “Romulus ve Ersilia” operasının provasında yaşananları konu alıyor.

Başka bir deyişle bir operanın hazırlanış öyküsünün anlatıldığı eser, Melih ÖZTÜRK tarafından sahneye konuldu. Orkestra şefliğini Tuglio GAGLIARDO ve Ömer YÖNDEM’in üstlendiği yapıtın dekor uyarlaması Ömer GÜNDÜZ, kostüm uyarlaması ise Zekiye ŞİMŞEK imzasını taşıyor.

ANTDOB korosunu Mahir SEYREK’in yönettiği eserde koreografi Kürşat KILIÇ, ışık tasarımı ise Mustafa ESKİ’ye ait. Geleneksel “tiyatro içinde tiyatro” türünün ilgi çekici örneklerinden olan ve içeriğiyle komik opera türünün başarılı örnekleri arasında yer alan eserin 14 Nisan’daki gösteriminde “Corilla Santinechi” rolünü Ceren Aytekin, “Stefano” rolünü Onur Alpaslan “Luigia Boschi” Işılay Meriç Karataş, “Agata” rolünü Umut Tarık Akça, “Dorotea Caccini” rolünü Pınar Tekol, “Guglielmo Antolstoinolonoff” Devrim Demirel, “Vincenzo Biscroma” rolünü Mehmet Ali Tutar, “Orazio Prospero” rolünü Yalçın Ünsal, “Impresario” rolünü Toygarhan Atuner canlandıracak.

yukarı çık
0
Paylaşım