Menu
RSS

Komik Opera ‘Yaşa Sen Anne’ Antalya’da Son Kez Sahnede

Komik Opera ‘Yaşa Sen Anne’ Antalya’da Son Kez Sahnede

Gaetano Donizetti’nin “Viva la Mamma” olarak bilinen “komik opera-opera buffa” türündeki yapıtı Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından 10 Mayıs Salı ve 12 Mayıs Perşembe saat: 20.00’de “Yaşa Sen Anne” ismiyle bu sezon son kez sahnelenecek.

Sanatseverlere neşeli dakikalar yaşatan iki perdelik opera Rimini Tiyatrosu’nda dünya prömiyeri yapılacak olan “Romulus ve Ersilia” operasının provasında yaşananları konu alıyor.

Başka bir deyişle bir operanın hazırlanış öyküsünün anlatıldığı eser, Melih Öztürk tarafından sahneye konuldu. Orkestra şefliğini Tuglio Gaglıardo ve Ömer Yöndem’in üstlendiği yapıtın dekor uyarlaması Ömer Gündüz, kostüm uyarlaması ise Zekiye Şimşek imzasını taşıyor.

ANTDOB korosunu Mahir Seyrek ’in yönettiği eserde koreografi Kürşat Kılıç, ışık tasarımı ise Mustafa Eski ‘ye ait.

Geleneksel “tiyatro içinde tiyatro” türünün ilgi çekici örneklerinden olan ve içeriğiyle komik opera türünün başarılı örnekleri arasında yer alan eserin “Corilla Santinechi” rolünü 10 Mayıs’ta Ceren Aytekin, 12 Mayıs’ta Aslı Ayan, “Stefano” rolünü 10 Mayıs’ta Onur Alpaslan, 12 Mayıs’ta Ümit Burak Tekinay, “Luigia Boschi” 10 Mayıs’ta Işılay Meriç Karataş, 12 Mayıs’ta Serap Işık,

“Agata” rolünü 10 Mayıs’ta Umut Tarık Akça, 12 Mayıs’ta Serhat Konukman, “Dorotea Caccini” rolünü 10 Mayıs’ta Pınar Tekol, 12 Mayıs’ta Gülçin Gültekin, “Guglielmo Antolstoinolonoff” 10 Mayıs’ta Devrim Demirel, 12 Mayıs’ta Göksay Yaran, “Vincenzo Biscroma” rolünü Mehmet Ali Tutar, “Orazio Prospero” rolünü 10 Mayıs’ta Yalçın Ünsal, 12 Mayıs’ta Baturalp Bilgili ve “Impresario” rolünü Toygarhan Atuner canlandıracak.

yukarı çık
0
Paylaşım