Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

GSF'de 'Cumhuriyet' Sergisi

GSF'de 'Cumhuriyet' Sergisi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nce (GSF) gelenekselleştirilen 'Cumhuriyet Sergisi'nin 14'üncüsü fakülte fuayesinde açıldı.

Yard. Doç. Dr. Aydın Zorlu'nun küratörlüğünü, Demet Yürek'in de etkinlik koordinatörlüğünü üstlendiği 14'ncü Geleneksel Cumhuriyet Sergisi'ne Antalya, Ankara, Ordu, Isparta, Kastamonu, Erzurum, İstanbul'daki üniversitelerden akademisyenlerin resim, heykel, seramik, geleneksel Türk sanatları, fotoğraf, sinema-tv (video kurgu) çalışmalarından oluşan eserleri yer aldı.

Serginin açılışını GSF Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, sergi küratörü Yard. Doç. Dr. Aydın Zorlu, bölüm başkanları ve hocaları yaptı. Yard. Doç. Dr. Zorlu, geleneksel serginin her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açıldığını, 16 yıldır hiç aralık verilmeden devam ettiğini, Akdeniz Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversiteden akademisyenlerin eserleriyle destek verdiğini hatırlattı. Yard. Doç. Dr. Aydın Zorlu, sergi değerlendirme jürisi, sergileme kurulu ve eserleriyle destek veren akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti, "Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun" dedi.

Sergi salonunda, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin konu edildiği eserler de yer aldı. Can kayıplarına neden olan tanklar resim tuvallerine yansırken, metal çalışma ile oluşturulmuş bir tank maketi de dikkat çeken eserler arasında yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'üncü yılına özel hazırlanan 'Cumhuriyet Sergisi', 13 Kasım akşamına kadar gezilebilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım