Menu
RSS

En İyi Kısa Filmler Antalya'da Yarıştı

En İyi Kısa Filmler Antalya'da Yarıştı

Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sinema Derneği işbirliğiyle ikincisi düzenlenen Uluslararası Antalya Sinema Günleri sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sinema Derneği işbirliği Uluslararası Sinema Günleri 28-30 Nisan tarihleri arasında ikinci kez sinemaseverlerle buluştu.

AKM'de gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Sinema Günleri'nde dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda uzun ve kısa metraj kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel film gösterimi yapıldı.

Gösterimi yapılan filmlerin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla Antalyalı sinemaseverler ile bir araya geldi.

YAZARLAR KISA FİLMİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Sinema yazarları Murat Kızılca, Murat Tolga Şen, SİYAD Kısa Film Kurulu üyeleri Banu Bozdemir ve Fırat Sayıcı verdikleri paneller ile Türk sinemasının geldiği noktayı ve kısa filmin önemini işaret etti.

Sinema yazarı Serdar Akbıyık ve Alper Turgut, sinema gazeteciliği üzerine söyleşi gerçekleştirdi.' Siyah Karga' filminin gösteriminin hemen ardından yapılan söyleşide, genç sinemacı Tayfur Aydın, sinemaseverlerin sorularını cevapladı.

Erhan Tuncer'in ilk uzun metraj filmi olan 'Ağustos Böcekleri' ve 'Karıncalar' adlı yapım ise Antalya'da ilk kez 2. Antalya Sinema Günleri kapsamında seyirci karşısına çıktı.

KISACILAR YARIŞTI

Festivalin yarışma bölümünde ise Türkiye'nin her yerinden kısa filmciler yarıştı.

Antalya Sinema Derneği tarafından dağıtılan kısa film ödüllerinde, En İyi Kısa Film dalında 'Babamdan Kalan' filminin yönetmeni Abdülmelik Öcal, En İyi Yönetmen ödülü Metehan Şereflioğlu (7 Santimetre) ve Ali Kışlar (Kefaret), festivalin kendine has ödülü olan En Çarpıcı Kısa Film dalında ise Hasan Can Dağlı'nın yönettiği 'Siyah Çember' ve Süleyman Demirel'in yönettiği 'Asfalt', Festival Özel Ödülü, Semih Ellialtı ve Ahmet Can Uzer birlikte çektiği 'Kemik' ve Akın Ay imzalı 'Kötü' ödüle layık görüldü.

Festivali takip eden sinemaseverlerin oylamasıyla belirlenen Seyirci Ödülü ise 'Kırmızı' adlı filmiyle Özge Gül'e gitti.

FESTİVAL BÜYÜYECEK

Antalya Sinema Günleri kısa ve uzun metraj film gösterimleri, sinema seminerleri ve yönetmen söyleşileri Antalyalı sinemaseverlerin yoğun ilgisi altında başarıyla gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen ve başkanlığını Sidar Serdar Karakaş'ın, danışmanlığını ise Murat Tolga Şen'in yaptığı Antalya Sinema Günleri'nin nümüzdeki yıllarda güçlenerek daha fazla sinemasevere ulaşması hedefleniyor.

yukarı çık
0
Paylaşım