Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

‘Carmen’ Antalya'da Prömiyer Yapıyor

  • Yazan 
‘Carmen’ Antalya'da Prömiyer Yapıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) müdürü ve sanat yönetmeni Evin Atik'in sahneye koyduğu dünyaca ünlü 'Carmen' adlı opera eserinin son provası yapıldı. Librettosunu Ludovic Halevy ile Henri Meılhac'ın yazdığı dramatik eser Carmen'in sezon prömiyeri 30 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 4 perdelik eserde orkestra şefliğini Alessandro Cedrone, Artem Makarov, koro şefliğini Mahir Seyrek, dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını Alev Tol, ışık tasarımı Müfit Özbek, koreografisini ise Mehmet Sipahi üstlendi. 'Carmen' 30 Ocak Cumartesi günü yapılacak prömiyerin ardından 2 ve 4 Şubat'ta saat 20.00'da, 6 Şubat'ta ise saat 15.00'da sahnelenecek.

ROLLER DÖNÜŞÜMLÜ

Eserde Ebru Kaptan- Medine Tuganova (Carmen), Koray Damcıoğlu-Levent Gündüz-Göksay Yaran (Don Jose), Umut Tarık Akça-Serhat Konukman-Melih Tepretmez (Escamill), Nurdan Aydın-Sevinç Bilgin-Bilge Yılmaz-Zişan Damcıoğlu (Micaela), Taner Ölçen- Emre Aytekin (Zuniga), Onur Alparslan-Bora Baran-Murat Özbek (Morales), Ceren Aytekin-Serap Demirhan Işık (Frasquita), Gizem Şener-Tuğçe Oğuzülgen (Mercedes), Selahattin Denizsümeren (Lillas Pastia), Yalçın Ünsal-Ümit Burak Tekinay (Le Dancaire), Devrim Demirel- Engin Yaman (Le Remendado) rollerini dönüşümlü canlandıracak.

'CARMEN'İN HİKÂYESİ

Çocukların da sahneye çıktığı eserde, 'Don Jose' adlı çavuşun çingene kızı 'Carmen'e olan ihtiraslı aşkı konu ediliyor. Sevilla'daki bir alanda askerler kalabalığı izlerken bir yandan da eğleniyor, onbaşı Don Jose, nöbet görevinden dönüyor. Yüzbaşı Zuniga, bir kızın onu aradığını söylüyor. Bu kızın Don Jose'nin sevgilisi 'Micaela' olduğu anlaşılıyor.

Sigara fabrikasında güzelliği ve çekiciliğiyle tüm erkeklerin ilgisini çeken işçi kız Carmen, kendi halindeki Don Jose'ye aşk şarkıları söyleyerek etkilemeye çalışır. Özgür ruhlu Carmen'in peşinden maceralara atılan Don Jose, sigara fabrikasında bir kızı bıçaklayan Carmen'in hapisten kaçmasına göz yumar ve birlikte dağlara kaçarak kaçakçılara katılırlar. Eserin sonunda, Don Jose, yalvarışlarını reddeden Carmen'i bıçak darbeleriyle öldürür.

yukarı çık
0
Paylaşım