Menu
RSS

'Carmen' Antalya’da

'Carmen'  Antalya’da

Antalya Devlet Opera ve Balesi geçtiğimiz sezon prömiyerini gerçekleştirdiği ve sanatseverlerin beğenisini kazanan Bizet’in  ünlü “Carmen” operasını bu sezon ilk kez 20 Ekim Perşembe saat: 20.00’da sahneleyecek.

Libretto Ludovic HALEVY-Henri MEILHAC tarafından yazılan ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Evin ATİK tarafından sahneye konulan eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonunu anlatıyor. 

Eser 22 Ekim Cumartesi saat: 15.00’de, 1 Kasım Salı ve 3 Kasım Perşembe saat: 20.00’da tekrar izleyici karşısına çıkacak.

Orkestra yönetmeni Alexandru SAMOILA, koro yönetmeni Mahir SEYREK, dekor Çağda ÇİTKAYA, kostüm Alev TOL, ışık Müfit ÖZBEK ve koreografi Mehmet SİPAHİ.

Eserin 20 Ekim’deki gösteriminde “Carmen” rolünü Medine TUGANOVA, “Don Jose” rolünü Koray DAMCIOĞLU, “Escamillo” rolünü Serhat KONUKMAN, “Micaela” rolünü Nurdan KÜÇÜKEKMEKÇİ,  “Zuniga” rolünü Taner ÖLÇEN, “Morales” rolünü Onur ALPASLAN, “Frasquita” rolünü Serap DEMİRHAN IŞIK, “Mercedes” rolünü Tuğçe OĞUZÜLGEN, “Lillas Pastia” rolünü Selahattin DENİZSÜMÜREN, “Le Dancaire” rolünü Ümit Burak TEKİNAY, “Le Remendado” rolünü ise Devrim DEMİREL canlandıracak.

10, 15 ve 30 TL  olan biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki opera gişelerinden ve (www.biletiva.com) internet adresinden temin edilebilir.

yukarı çık
0
Paylaşım