Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

ANTDOB Şubat Sahnesi Dopdolu

  • Yazan 
ANTDOB Şubat Sahnesi Dopdolu

Şubat sahnesi dopdolu ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) şubat ayı programı belirlendi. Sahne, 3 opera, 1 operet, 2 bale, 2 müzikal, 2 çocuk oyunu eserleriyle renklenecek, 3 konserle de müzikseverler müziğe doyurulacak.

Ocak ayının sonunda sezon prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve izleyicinin yoğun sonucu biletleri tükenen 'Carmen' operası 4 Şubat Perşembe günü saat 20.00'da, 6 Şubat Cumartesi günü ise saat 15.00'de tekrar sahneleyecek.

Librettosu Ludovic Halevy ile Henri Meılhac tarafından yazılan, ANTDOB müdürü ve sanat yönetmeni Evin Atik'in de sahneye koyduğu eserde Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun 'Carmen' adındaki bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkı dillendiriliyor.

'ŞEN DUL' KAÇIRANLAR İÇİN

ANTDOB'un sezon açılışını yaptığı ve operet türünün en başarı örneklerinden biri olan 'Şen Dul' opereti de sanatseverler için tekrar sahnelenecek. Haldun Özörten'in sahneye koyduğu eser 27 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'da izlenecek.

TANGOPERA NEŞELENDİRECEK

İzlenme rekoru kıran 'Tangopera' müzikali de kaçıranlar için yeniden sahneye konulacak. 9 Şubat Salı ve 11 Şubat Perşembe günü saat 20.00'da izlenecek eserin librettosu Murat Gksu'ya, müziği ise Serdar Yalçın'a ait.

ANTDOB solo, koro, bale ve orkestra sanatçılarının görev aldığı ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Koreografı Uğur Seyrek tarafından sahnelenen eserin orkestrasını Hakan Kalkan yönetiyor. Dekoru Çağda Çitkaya, kostümü Sevtaç Demirer, ışığı Mustafa Eeski 'ye ait olan eserde görev alan ANTDOB korosunu Mahir Seyrek hazırladı.

ŞUBAT'IN TEK BALESİ 'OTELLO'

Şubat ayının tek bale eseri ise Uğur Seyrek'in koreografisi ve Işık Noyan'ın librettosu ile 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın Dans Yapımı' ödülünü kazanan 'Otello' modern balesi olacak. William Shakespeare'nin kaleme aldığı müziği Verdi'ye ait eserde Utku Şilliler'in müzikleri yer alıyor. 'Otello' 18 Şubat Perşembe günü saat 20.00'da ve 20 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'da sahnelenecek.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

ANTDOB, Şubat ayında çocukları da unutmadı. Bu sezon prömiyeri yapılan yeni çocuk oyunu 'Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı' 16 Şubat Salı günü saat 14.00'dea 23 Şubat Salı günü saat 11.00'da minik sanatseverlerle buluşacak. Metni ve müzikleri Kenan Korbek'e ait olan, kitap okumanın, çalışmanın ve zamanı doğru kullanmanın önemini anlatan eser, Fatih Şanal'ın rejisi ile sahneleniyor.

KONSERLER DİZİSİ

ANTDOB'un Şubat konserleri ise 13 Şubat Cumartesi saat 20.00'da Aşk Ateşi', 25 Şubat Perşembe saat 20.00'da 'Müzikal Dokunuşlar', 29 Şubat Pazartesi saat 20.00'da 'Çello Yıldızları' ile gerçekleşecek.

yukarı çık
0
Paylaşım