Menu
RSS

Antalya DOB’da Afife, Bugün Akşam Sahnede!

Antalya DOB’da Afife, Bugün Akşam Sahnede!

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 2017-2018 kültür-sanat sezonunun ilk modern bale prodüksiyonu olan 'Afife'nin prömiyerini yarın yapacak. Antalya DOB tarafından Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneye konulacak 'Afife'de, Selin Berkmen (Afife), Müge Ünal (Altın Afife),

Esra Taner (Kırmızı Afife), Derya Tokgöz-Öykü Ertürk (Mor Afife), Laroslava Volkova (Gümüş Afife), Yağızhan Danış (Ziya), Burak Özbek (Nazır), Umut Çaltekin (Dr. Suat), Tolga Burçak (Selahattin Pınar) rol aldı.

'Afife'nin libretto, koreografisi ve ışık tasarımı Beyhan Murphy, müzikleri ise Turgay Erdener'e ait. Eserde, Antalya DOB Orkestrası'nı şefler Naci Özgüç-Hakan Kalkan dönüşümlü olarak yönetecek. Eserin dekor tasarımını Adnan Öngün, kostüm tasarımını Bahar Korçan, ışık tasarımını da Beyhan Murphy ile Taner Aydın hazırladı.

Afife Jale'nin kendi gözünden hayatının dört dönemini içeren ve bu dönemler dört ayrı dansçı tarafından canlandırılacak heyecan, zorluk ve aşk dolu bir 'geçmişe dönüş' yolculuğu yer alacak.

Eser, Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkmasının yasak olduğu bir dönemde bütün olumsuzluklara karşın sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadını olan Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu olan modern bale prodüksiyonu.

Afife, hayatını yitirmeden önce, Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi'nde geçirdiği son dönemde, tüm yetilerini kaybetmiş, yıpranmış bir durumda. 'Gölgeler' olarak nitelendirilen hasta bakıcıları tarafından bakılıp, tedavi ediliyor, hayatının dört dönemini hatırlamaya başlıyor.

2 perdelik modern bale eserinin ilk gösterimi Bugün saat 20.00'da yapılacak. Eserin diğer gösterimleri ise 24 Ekim, 7 ve 11 Kasım'da yapılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım