Menu
RSS

ADT Kepezlinin ayağına geliyor

  • Yazan 
ADT Kepezlinin ayağına geliyor

Antalya Devlet Tiyatrosu, her ay birer yetişkin ile çocuk oyununu Kepezlilere ücretsiz Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sahneliyor. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün isteği üzerine turne programlarını arttıran Antalya Devlet Tiyatrosu, (ADT) her ay 2 farklı gösterisini Kepezlilerin ayağına getiriyor.

Kepezlilerin sanattan kopmamasını isteyen Başkan Tütüncü, Kepez Belediye Tiyatrosu’nu kurmasının yanı sıra, ilçe halkının ADT repertuarını da tatmalarını istedi. Bu anlamda birer yetişkin ile çocuk oyunlarını her ay Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ne getiren ADT, gösterimlerini ücretsiz olarak sahneliyor.

Ayda 2 gösterim yapılıyor

Topluluk, ilk olarak geçen ay yetişkinler için Fare, çocuk seyirciler için de Barış Çiçeği’ni sahneledi. Şubat ayında ise yetişkin tiyatroseverler için Daniş Çelebi ve Çengi Sümbül, minik seyirciler için de Kahraman Şey sahnelenecek. Çocuk izleyicilerin gösterisi 16 Şubat’ta ve saat 13.30’da, yetişkinlerin gösterisi ise 17 Şubat’ta ve saat 20.00’de olacak.

Büyüklere Daniş Çelebi

Tiyatronun sezon açılış gösterisi olan Daniş Çelebi ve Çengi Sümbül, 24 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan dev bir kadroya sahip. Bol müzik ve dans gösterileriyle renklendirilen 2 perdeli oyunun başkarakteri Daniş Çelebi, annesi Saliha Molla tarafından afsun, büyü, korkulan cin, peri hikâyeleriyle büyütülmüş bir genç olarak karşımıza çıkıyor. Nafiz Efendi adında zengin bir adam, kendini ve dostlarını eğlendirmesi amacıyla, Daniş’i konağına davet ediyor. Şaka olsun diye de cariyelerinden birini, Daniş’e peri kızı diye tanıtıyor. Ardından eğlenceli, trajikomik olayların sıralanıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım