Menu
RSS

Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Carmen’le Yıktı Geçti!

Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Carmen’le Yıktı Geçti!

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) 4 perdelik 'Carmen' operasıyla yeni sezon açılışı yaptı. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen eserde 'Carmen' rolünü Medine Tuganova, 'Don Jose' rolünü Koray Damcıoğlu üstlend.

Librettosunu Ludovic Halevy ile Henri Meılhac'ın yazdığı dramatik eserde Serhat Konukman, Nurdan Küçükekmekçi, Taner Ölçen, Onur Alpaslan, Serap Demirhan Işık, Tuğçe Oğuzülgen, Selahattin Denizsümüren, Tuğçe Oğuzülgen ve Burak Tekinay da rol aldı.

Carmen'de, ANTDOB orkestrasını şef Alexandru Samoıla, yetişkin ve çocuklardan oluşan koroyu da şef Mahir Seyrek yönetti. Eserin dekor tasarımına Çağda Çitkaya, kostüm tasarımına Alev Tol, ışık tasarımına Müfit Özbek imzalarını attı. Eserin koreografisini de Mehmet Sipahi hazırladı.

'CARMEN'İN DRAMATİK HİKÂYESİ

'Carmen' operasında, sigara fabrikasında güzelliği ve çekiciliği ile tüm erkeklerin ilgisini çeken çingene kızı Carmen, kendi halindeki muhafız çavuşu Don Jose'ye aşk şarkıları söyleyerek etkilemeye çalışıyor. Don Jose, nöbet görevinden dönünce, Yüzbaşı Zuniga, bir kızın onu aradığını söylüyor. Kızın Don Jose'nin sevgilisi 'Micaela' olduğu anlaşılıyor.

Özgür ruhlu Carmen'in peşinden maceralara atılan Don Jose, sigara fabrikasında bir kızı bıçaklayan Carmen'in hapisten kaçmasına göz yumuyor. Birlikte dağlara kaçıp, kaçakçılara katılırlar. Eserin sonunda, Don Jose, yalvarışlarını reddeden Carmen'i bıçak darbeleriyle öldürüyor.

Dekor, kostüm ve ışık efektleriyle de göz kamaştıran eserde, Antalya Opera Bale Sanatları ve Sevenleri Derneği'nin çocuk öğrencileri de figüran olarak sahnede yer aldı. Bu sezon da gişe rekoru kırması beklenen 'Carmen'i izleyenler dakikalarca ayakta alkışladı.

'Carmen', 22 Ekim Cumartesi saat 15.00'de, 1- 3 Kasım'da saat 20.00'da seyirciyle buluşacak.

yukarı çık
0
Paylaşım