Menu
RSS

Antalya’da Tiyatro Festivali Başlıyor

Antalya’da Tiyatro Festivali Başlıyor

Antalya Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenecek 'Devlet Tiyatroları Antalya Ulusal Tiyatro Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. Festivale, 17 Mayıs Çarşamba akşamı start verilecek. ADT Müdürlüğü görevine geçen Mart ayı içinde atanan Alpay Aksum,

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 17-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek '8.Devlet Tiyatroları Antalya Ulusal Tiyatro Festivali'nin hazırlıkları ve programı konusunda bilgi verdi. Aksum, "Antalyalıyı, dünyaca ünlü en seçkin tiyatro oyunlarıyla buluşturacağız" dedi.

FESTİVALİ 7 YILDA 86 BİN 500 SEYİRCİ İZLEDİ

Alpay Aksum, ADT'nin geride kalan 7 yılda 39 yabancı, 24 devlet tiyatroları grubuna ev sahipliği yaptığını, 143 gösterimde 86 bin 500 seyirciye ulaşıldığını hatırlattı. Festival biletlerinin şimdiden tükendiğine dikkati çeken Aksum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Festivalin perdesi, bu yılın başında prömiyeri yapılarak 20 yıl aradan sonra yeniden sahnelenmeye başlanan, sinemadan diziye, operadan baleye kadar pek çok esere konu olan 17'nci Osmanlı padişahı IV. Murat'ı anlatan oyunda saray yaşamı, taht çekişmeleri, içki yasağı ve padişahın halkın arasına tebdili kıyafetle karşlması gibi kesitler yer alıyor."

10 GÜNDE 20 TEMSİL İZLENECEK

Binlerce Antalyalı sanatseverin izleyeceği festivalde; Rusya, Romanya ve Makedonya'dan 3 yabancı grup, Türkiye'den 5 yerli grup, 2 farklı sahnede 20 temsil verecek. Rusya'dan 'Altay Devlet Müzikal Komedi Tiyatrosu 'Romeo ve Juliet'i, Romanya'dan 'Tony Bulandra Tiyatrosu 'Othello'yu, Makedonya'dan Üsküp Arnavut Tiyatrosu 'Machbeth'i sahneleyecek.

TÜRKİYE'DEN 7 KLASİK OYUN

Türkiye'den ise Devlet Tiyatroları'nın 7 oyunla katılacağı festivalde Ankara Devlet Tiyatrosu 'IV. Murat'ı, 'Grönhölm Metodu'nu ve 'Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe'yi, Adana Devlet Tiyatrosu 'Muammer Muammer'i, Sivas Devlet Tiyatrosu 'Lysistrata'yı, Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Kapan'ı, Konya Devlet Tiyatrosu 'Fermanlı Deli Hazretleri'ni tiyatro severlerle buluşturacak.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Festival kapsamında 5 atölye çalışması da yapılacak. Rusya'dan Konstantin Aleksandrovich Yakovlev 'Farklı Olma Sanatı'nı, Türkiye'den Ali Meriç 'Karagöz Yapımı ve Oynatımı'nı, Hakan Dündar 'Atık Malzemeden Kukla Yapımı'nı, Aygül Özen 'Sihirli Şapkalar'ı ve Salih Bayraktar-Selim Bayraktar 'Ritim deki Sen'i gerçekleştirecek."

ADT Müdürü Alpay Aksum, festivalde sahnelenecek oyunların 72 proje arasından özenle seçildiğini, festival etkinliklerinin fuayede saat 18.00'de başlayacağını, saat 20.00'de 100 tiyatro oyuncusunun yer aldığı 'IV Murat' ile start verileceğini sözlerine ekledi.

yukarı çık
0
Paylaşım