Menu
RSS

Antalya’da ‘Sürdürülebilir Yaşam Festivali’ 22 Kasım’da Başlıyor

Antalya’da ‘Sürdürülebilir Yaşam Festivali’ 22 Kasım’da Başlıyor

Sürdürülebilir bir yaşam hayalini paylaşanların bir araya geldiği Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 10. yaşını kutladığı 2017’de 22-26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eş zamanlı gerçekleşecek.Karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye

çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj belgesellerden oluşan SYFF 2017 seçkisinde yer alan İran, Kanada, Hollanda, ABD, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail ve İngiltere yapımı filmler ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Değişimin mümkün olduğunu kanıtlayan hikayeleri tüm dünyayla paylaşmak amacıyla tutkulu yönetmenler tarafından çekilen bu belgeseller normalleştirdiklerimize farklı açılardan bakmamızı sağlıyor; bizi kendimize getiriyor, umudu canlı tutuyor ve harekete davet ediyor: Yeni bir yaşam kültürü yaratabiliriz.

Yeni Sorular

– Yenilenebilir enerjiyi fosil yakıtlardan daha ucuza üretebilir miyiz?

– İnsanlık plastik üretmeden yaşamını sürdürebilir mi?

– Çocuk kölelerin çalışmadığı bir çikolata üretmek mümkün mü?

– İnsanların ihtiyacı olan hizmetleri ve ürünleri çok daha ucuza üretebilir miyiz?

– İklim değişikliğini durdurabilir miyiz ve olumsuz etkilerine hazırlanabilir miyiz?

– Daha anlamlı işlerde çalışabilir miyiz?

– Döngüsel bir ekonomi mümkün mü?

Kolektif Festival

SYFF bu yıl da yerel STK’lar ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle birlikte 10 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Manisa ve Mersin’de gerçekleşecek Festivalde filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar, müzisyenler ve performans sanatçıları yer alıyor.

Tüm Gösterimler Ücretsizdir!

KÜNYE

Organizasyon: Gamze Selçuk, Pınar Öncel, Tuna Özçuhadar

Çeviri ve Redaksiyon: Aykut İstanbullu, Ayşegül Bayar, Begüm Aykan, Berk Çoker, Cansu Gedik, Didem Çoban, Didem Dinçsoy, Ece Pürtaş, Ekin Gündüz Özdemirci, Ela Süleymangil, Elvan Özyıldırım, Gül Ulu, Hande Canbilen, İnci Bilgiç, Meriç Gürsoy, Mısra Özkuş, Nesligül Mısırlıgül, Serpil Işıldar, Şahika Eraslan, Yaren Köse

Redaksiyon: İlknur Urkun Kelso

Sosyal Medya: Miray Uçar, Yağmur Çoban, Yaz Güvendi

Sosyal Etki Anketi: Gökçe Orhan

Web Sayfası: Samet Çetin

SYFF2017’nın gerçekleşmesi için başka birçok konuda destek verenler: Anastasia Laukkanen, Beyhan Uzunçarşılı, Gökçen Zorcu, İpek Türktan Kaynak, Oğuz Kaynak ve SOGLab’den Buse Gedik ve Göksel Gürsel.

Festivalde yer alan belgeselleri çeken ve bizimle paylaşan tüm yönetmen ve yapımcılara, film aralarında filmlerde yer alan konularla ilgili sohbet eden davetli konuşmacılara, festivale renk katan müzisyen ve performans sanatçılarına, tüm gönüllülere, ayni ve maddi katkılarını esirgemeyen tüm destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimizle!

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi

(Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kolektif bir çabanın ürünüdür. Sürdürülebilir bir dünyanın mümkün olduğunu düşünen bireylerin ve kuruluşların gönülden desteği ile gerçekleşmektedir.)

yukarı çık
0
Paylaşım