Menu
RSS

Antalya'da Japon Rüzgarı Esti

Antalya'da Japon Rüzgarı Esti

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nca, 'Türkiye-Japonya Dostluk Haftası' etkinlikleri kapsamında verilen konserde, Japon koto (13 telli çalgı) sanatçısı Atsuko Suetomi konuk sanatçı oldu.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda şef Ender Sakpınar'ın yönettiği konserin ilk bölümünde solist sanatçı olarak Atsuko Suetomi sahneye çıktı. Japonya'nın geleneksel klasik çalgılarından 'koto' ile İkuma Tan, Michio Miyagi, Tadao Sawai ve Pınar Köksal'ın bestelerini seslendiren Suetomi'ye, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası da eşlik etti.

Performansıyla izleyenleri büyüleyen Atsuko Suetomi'ye daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'ndan kanun sanatçısı Göksel Baktagir da katıldı.

Atsuko Suetomi alkışlar eşliğinde sahneden ayrılırken, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı çok üzgün olduğunu belirtti. Ankara'da yaşadığını hatırlatan Suetomi, böyle zamanlarda müziğin önemine değindi, "Bu yüzden konserimi iptal etmedim, sevgili Antalya halkıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadım" dedi.

Konserin İkinci Bölümü

Konserin ikinci bölümünde, Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü'nün solisti soprano Feryal Türkoğlu ile tenor Hakan Aysev sahneye çıktı. Sanatçılar, Pınar Kösal'ın 'Şarkılar Söylüyorsan', 'Bir Akşamüzeri Merhaba Desem', 'Gülümse Bana', 'Uzakta Bir Ateş Yanar', 'Rüzgarlarla Gel Bana', 'Kalbin Aşkla Çarpıyorsa', 'Aramıza Girmesin Hasret', 'Tatlı Sevgilim' adlı eserlerini seslendirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım