Menu
RSS

Antalya’da Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Seslendirildi

Antalya’da Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Seslendirildi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nda (ADSO) ve Antalya Barosu Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği ortak konserde, Atatürk'ün sevdiği türkü ve şarkılar seslendirildi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki konserin organizasyonu Antalya Rotary Kulüp üstlendi. Projeye Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Opera ve Balesi, Antalya Barosu Korosu, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı destek verdi.

Ünlü tiyatro oyuncusu Selim Bayraktar'ın anlatım ve sunumuyla başlayan konser öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı anlatıldı, görüntüleri perdeye yansıtıldı. Atatürk'ün Bursa'da katıldığı bir davetteki dans görüntüleri de izletildi.

Konserde, ADSO'yu şef Taner Demir, Antalya Barosu Türk Sanat Müziği korosunu şef Cengizhan Gököz yönetti. Konser, ADSO korusunun seslendirdiği 'Yunan Ağıtı' ile başladı, Antalya Opera ve Balesi sanatçıları soprano Ebru Etizer, bariton Ümit Burak Tekinay'ın opera dilinde yorumladıkları 'Ah Bir Ateş' adlı eserle devam etti.

Baro Korosu, 'Fikrimin İnce Gülü', 'Kırmızı Gülün Alı Var', 'Vardar Ovası'nı seslendirdi. Antalya Opera ve Balesi Korosu şefi Taner Demir'in yönettiği ADSO korusu 'Telli Turna', 'Yemen Türküsü', 'Güzel Aşık', 'Yelkenler Biçilecek', 'Bozkır', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Selanik Türküsü', 'İzmir'in Dağlarında' adlı eserlerle salonu dolduran izleyenleri neşelendirdi, mehteran takımı da destek verdi.

Konser 'Onuncu Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Şef Cengizhan Gököz, Antalya'da bir ilkin gerçekleştirildiğini, bundan böyle ADSO ile konserler vereceklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım