Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Anadolu Ateşi'nden Antalya'da Gala Gösterisi

Anadolu Ateşi'nden Antalya'da Gala Gösterisi

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun 2017 Antalya sezon açılışı, Aspendos Arena'da düzenlenen gala gösterisiyle yapıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra, çok sayıda yerli ve yabancı sanatseverin izlediği açılış galası renkli görüntülere sahne oldu.

Anadolu'nun yedi bölgesinden derlenen halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek oluşturulan koreografinin sergilendiği gösteri 90 dakika sürdü.

İki bölümden oluşan gösterinin ilk bölümünde Tanrılar Dağı, Nemrut Ateş Töreni, Ateş Irmakları, Ateş Dansları ve Hayat Ağacı dansları, Pandora, karanlığın ordusu, tutsak Prometheus, kartallar, kurtuluş, Satir, Prometheus'un dirilişi dansı, aşk üçlemesi, aydınlık günler, savaş dansları, karanlığın zaferi, oryantal dikkati çekti. İkinci bölümde ise Anadolu'dan esinlenen danslar yer aldı.

Gösteri öncesi sahneye çıkan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, galaya katılan turizm acenteleri ve rehberlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ateşi'nin ilk kez 3 Mayıs 2001 tarihinde sahnede yandığını, o günden bu güne Anadolu Ateşi'nin dünyanın farklı ülkelerinde perde açtığını anlatan Mustafa Erdoğan, "İlk günden bu yana 98 ülkede 4 bin 800 temsil, 40 milyonun üzerinde seyirciye ulaştık.

Bu Türkiye gösteri sanatlarında bir rekordur. Aynı zamanda dünya standartlarında da yukarıdayız. En sadık seyircimiz olan Türk seyircisine teşekkür ediyoruz. Yurt dışında ise en sadık seyircimiz Rus ve Ukraynalı seyircilere teşekkür ediyoruz" dedi.

Mayıs ayı sonuna kadar iki Anadolu Ateşi gösterisi, haziran ayından sonra da Anadolu Ateşi ve Troya gösterilerinin yapılacağını anlatan Erdoğan, "Anadolu Ateşi'nde birçok yenilik var. En eski benim diyebilirim. Müzikler, danslar ve birçok yenilik ekledik.

2016 sezonunu çok sorunlu geçirdik. Bu yıl 2015 rakamlarını yakalamayı hedefliyoruz. Rusya bizim için çok önemli. Dansın anavatanı Rusya'dır. Soçi'de gösteriler yapacağız. Geçici bir gösteri olmayacak. Orada kalacağız. Üstelik her gün gösteri olacak. Rusya'da, Anadolu Ateşi'nin bu şekilde seviliyor olması beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Uzun bir eğitim ve prova döneminin ardından sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Anadolu Ateşi baş dansçısı Müge Sydorovych, kış dönemi süresince yeni figürlere alışmak için sürekli prova yaptıklarını belirterek, "Ekip olarak sezona çok iyi hazırlandık.

Halk danslarının, modern dans ve diğer dans disiplinlerinin harmanlandığı muhteşem bir gösteri hazırladık" dedi. Anadolu Ateşi dansçıları arasında makyajı başta olmak üzere şov sırasında gerçekleştirdiği solo danslarla dikkati çeken Ilgın Su Sayman, Anadolu Ateşi'nde 8 yıldır dans ettiğini belirterek, "Dansı çok seviyorum. Anadolu Ateşi benim ailem. 8'nci yılımı dolduruyorum. Daha çok şovda solo ve bale ağırlıklı dans ediyorum" diye konuştu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise gösteri sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, turizm şehri Antalya'nın kültürle ve sanatla daha çok buluşturulması gerektiğini kaydetti.

Antalya'da turizmi sadece havalimanı ile otel arasında bir aktivite olmaktan çıkarmak gerektiğini, daha çok sanatsal ve kültürel faaliyetlere ve tarihi mekanların daha çok ziyaret edilmesine ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Karaloğlu, "Ben turizmi sanatla buluşturan Mustafa Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda da bu tür gösterilerin yapılmasını arzu ediyoruz. Aspendos gibi tarihi mekanları, insan nefesi değerse koruyabiliriz diye düşünüyorum. Aspendos gibi yerlerde bu tür gösteriler kesinlikle zarar vermez, tam tersi korunmasına yardımcı olur" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım