Menu
RSS

Saklıkent Kar Şenliği Başlıyor

Saklıkent Kar Şenliği Başlıyor

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Saklıkent Kar Şenliği 12 Şubat Pazar gün gerçekleştirilecek.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl kar yağmadığı için Saklıkent Kar Şenliği'nin yapılmadığını söyledi. Bu yıl yoğun kar yağışı görüldüğünü kaydeden Başkan Böcek, 12 Şubat Pazar günü şenliğin gerçekleştirileceğini belirtti. i.

Şenliğin saat 10.00'da başlayacağını vurgulayan Başkan Böcek, "60 lisanslı kayakçı karla kaplı beyaz örtü üzerinde yarışacak. Kayakçılar yarış saatine kadar kayıt yaptırabilecek.

Yarışma devam ederken, Akdeniz Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde de karda sanat çalıştayı yapılacak. Çalıştaya Ankara, Kocaeli ve 9 Eylül üniversitelerinden 13 heykeltıraş katılacak, kardan heykeller üretilecek. Hocalar ayrıca çocuklara, gençlere kar heykel yapmayı öğretecek" dedi.

Kardan sanat eserleri üretilirken saat 13.00'da ise Kolpa Grubu'nun konser vereceğine değinen Başkan Muhittin Böcek, vatandaşları şenliğe davet etti. Başkan Muhittin Böcek, kar özlemini gidermek için şenliğe katılmak isteyen Antalyalılara araçlarıyla gelirken mutlaka zincir takmaları uyarısında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım