Menu
RSS

Konyaaltı’nda Belediye Uygunsuz Kullanıma Kepçe Attı

Konyaaltı’nda Belediye Uygunsuz Kullanıma Kepçe Attı

Konyaaltı Belediyesi, ilçedeki metruk yapıların uygunsuz kullanımının önüne geçmek amacıyla Sarısu Mahallesi'nde çalışma yaptı. Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sarısu Mahallesi'nde çöp toplayıcıların depolama alanı olarak kullandıkları metruk yapıya baskın düzenledi.

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapılan baskında, atıl haldeki inşaatta depolanmış tonlarca çöp çıktı.

Metruk halde olan inşaata kurulan, çevre sağlığını da olumsuz etkileyen, derme çatma depoyu iş makinesiyle yıkan zabıta ekipleri, etrafa saçılan hurda ve kağıt türü atıkları da toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

Bölgede metruk yapıların denetimini sağlamak adına zaman zaman bu gibi çalışmaları yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelen şikayetleri de dikkate aldıklarını söyledi.

Metruk inşaat alanı ya da benzeri ortamlarda kağıtların depo edilmesine izin veremeyeceklerini anlatan Başkan Böcek, "Bu tür yerlerde gelişi güzel depolanan atık malzemeler haşere ve zararlı hayvanların üremesine zemin hazırlıyor.

Ekiplerimiz halk sağlığına tehdit eden bu durumu ortadan kaldırmak için bu tür operasyonlar düzenleyerek, el koydukları kağıt ve hurda atıkları geri dönüşüme gönderiyor" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım