Menu
RSS

Konyaaltı’nda 'Güzellik Denetlemesi'

  • Yazan 
Konyaaltı’nda 'Güzellik Denetlemesi'

Konyaaltı’nda güzellik salonları ile kuaförler denetlendi. Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak güzellik salonları ile bay ve bayan erkek kuaförlerini denetledi. Konyaaltı Belediyesi halk sağlığını yakından ilgilendiren işyerlerine yönelik denetimlere devam ediyor.

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren 7 güzellik merkezi, 15 bayan ve 13 erkek kuaförünü denetledi. Denetimlerde iş yerlerinin sağlık koşullarına uygunluğu ve çalışma belgeleri olup olmadığı kontrol edildi.

Ayrıca, iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, mesleki iş yeri hijyen ve temizliği, düzeni, steril kurallara uygunluğu, müşterilere karşı tutum ve davranışları kontrol edildi. İşyerlerinde yapılan denetimlerde, kurallara uymadıkları tespit edilen iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulunularak eksiklerin bir an önce giderilmesi konusunda da ihtar verildi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek denetimlerle ilgili olarak şunları söyledi; "Sağlık ihmale gelmez, insana doğrudan sunulan hizmetlerin zarar verme ihtimallerini ortadan kaldırabilmek için denetimlerimiz sıkı tutuyoruz.

Kontrollerimizde güzellik salonlarının fiziki altyapısı, bulunması gereken asgari ekip ve ekipmanları, çalışan personelin yeterliliğiyle bulaşıcı hastalık yönünden gerekli kontrollerinin yapılıp yapılmadığını denetledik”. Başkan Böcek, bu denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

yukarı çık
0
Paylaşım