Menu
RSS

Konyaaltı’nda 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi

Konyaaltı’nda 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi

Konyaaltı Belediyesi, çamaşır makinesinden ahşap malzemeye kadar 13 kalemde ayrıştırılan evsel atıkların depolanabileceği 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin temelini attı. Konyaaltı Belediyesi, elektronikten, ahşap malzemeye kadar birçok atığın depolanabileceği tesisin temelini attı.

Zümrüt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bin metrekare arazi üzerine projelendirilen ve temeli atılan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin iki ay gibi kısa bir süre içinde hizmete açılması planlanıyor.

1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde evlerden çıkabilecek organik çöpler harici ambalaj atıkları, lastikler, ahşap malzemeler, elektronik atıklar, piller, tekstil ve tehlikeli atıklar depolanacak.

Alanında uzman ekipler, vatandaşların getirdiği atıkları 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde sınıflandırarak, lisanslı firmalara teslim edecek. Böylelikle evsel atıklarda doğaya atılmadan geri dönüşüme kazandırılmış olacak.

İlçe sınırları içinde tüm vatandaşları bu döngünün bir parçası haline getirmeyi hedefleyen Konyaaltı Belediyesi, proje ile evlerden çıkan atıkları ekonomiye geri kazandırmayı amaçlıyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçede geri dönüşüm konusunda duyarlılığın her geçen gün arttığını belirterek, "Toplanan atıkların usulüne uygun ayrıştırılarak ekonomiye yeniden kazandırılması için çalışıyoruz.

Bu tesisle doğanın korunması ve ekonomiye katkı anlamında önemli bir adım daha atmış olduk. Vatandaşlarımızın da bu konuya sahip çıkacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım