Menu
RSS

Konyaaltı, Güzelbahçe'ye Örnek Oldu

Konyaaltı, Güzelbahçe'ye Örnek Oldu

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün projeleri, İzmir'in Güzelbahçe İlçesine örnek oldu. İlçe Belediye Başkanı Mustafa İnce kendilerine örnek aldıkları projeleri Antalya'ya gelerek yerinde inceledi.

Belediye bünyesinde kurduğu Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Antalya'da bir ilke imza atan Konyaaltı Belediyesi, geliştirdiği projelerle de ülke genelinde belediyelere örnek oluyor. Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü,

özellikle Biyokütle ve Güneş Enerjisi'nden Döngüsel Enerji Üretimi ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Projeleriyle İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi'ne örnek oldu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, beraberindeki heyetle birlikte Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü şantiyesinde projeleri yerinde inceledi.

Konyaaltı Belediyesi Biyokütle ve Güneş Enerjisi'nden Döngüsel Enerji Üretimi Tesisiyle bitki atıklarının öğütülüp sıkıştırılması prensibiyle briket yakıt üretiyor. Günde ortalama 1 ton briket yakıt üretimi yapabilen Konyaaltı Belediyesi, doğayla barışık briket yakıtı, seralarda yakılmak üzere bölgedeki çiftçilere veriyor.

Bir diğer proje ise Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) yüzde 80 hibe desteği ile oluşturulan Güneş Elektrik Santrali. Güneş panelleriyle yılda 150 bin kWh elektrik üreten Konyaaltı Belediyesi, ihtiyaç fazlası elektriği satıyor.

Öte yandan ambalaj atığı toplama çalışmaları da aralıksız sürüyor. Konyaaltı Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü eliyle günde ortalama 35 ton atık ambalajını geri dönüşüme kazandırıyor.

Tüm bu projelerin çok değerli olduğunu vurgulayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Konyaaltı Belediyesi'nin bu çalışmalarıyla yakından ilgilendiklerini ve kendi ilçeleri için örnek oluşturmak istediklerini söyledi.

Bunun için Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde inceleme istediklerini dile getiren Mustafa İnce, özellikle Biyokütle ve Güneş Enerjisi'nden Döngüsel Enerji Üretimi ve Bitkisel Atık Yağ Toplama projelerinden oldukça etkilendiğini kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım