Menu
RSS

Konyaaltı Belediyesi'nden Çevre Dostu Yakıt

Konyaaltı Belediyesi'nden Çevre Dostu Yakıt

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, park-bahçe ve sera atıklarından elde ettiği briket yakıtı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor. Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün geçtiğimiz aylarda başlattığı

proje ile bölgede park-bahçe ve sera atıklarından elde edilen briket yakıt, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de yerinde incelediği tesiste, ilk etapta seralarda kullanılmak üzere briket yakıt üretimi yapılıyor. Burada elde edilen yakacak, seralarda ve evlerde kullanılmak üzere dağıtılıyor.

Günde Bir Ton Üretim Yapılıyor

Bitki atıklarının öğütülüp sıkıştırılması prensibiyle çalışan makine ile saate 120 kilogram, günde ise ortalama bir ton briket yakıt üretimi yapabildiklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, ilk etapta seralarda kullanılan yakıtın tamamen doğal, çevre dostu olduğuna dikkat çekti.

Bu projeyle kömür yada benzeri yakıtların neden olduğu hava kirliliğinin de önüne geçmiş olacaklarını ifade eden Muhittin Böcek, seraların dışında ihtiyaç sahibi vatandaşlara da briket yakıt dağıttıklarını söyledi.

Başkan Böcek'e Teşekkür

Kuşkavağı Mahallesi'nde oturan Mustafa Kara ise Konyaaltı Belediyesi ekiplerince evinin kapısına kadar getirilen briket yakıtı çevre dostu olması sebebiyle tercih ettiklerini söyledi.

Parkta, bahçede ve hatta evinin önündeki ağaçların budanıp bir dizi işlemden geçirilip yakıta dönüştürülmesini şaşkınlıkla karşıladığını ifade eden Mustafa Kara, bu yakıtın bölgede ihtiyaç sahibi kimselere veriliyor olmasını da son derece önemli bulduğunu kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım