Menu
RSS

Konyaaltı Belediyesi’nden ‘Beslenme’ Semineri

Konyaaltı Belediyesi’nden ‘Beslenme’ Semineri

Konyaaltı Belediyesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nde görevli uzmanlar, ailelere yönelik “çocuklarda sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele” konulu seminer düzenledi.Uzmanlar, özellikle 3 ile 6 yaş arası çocuklarla ilgili ailelerin yaşadığı en büyük sorunların başında; iştahsızlığı gösteriyor.

Çocukların sağlıklı gelişimi için beslenme biçiminin de son derece önemli olduğu gerçeğinden yola çıkan Konyaaltı Belediyesi, ailelerin yaşadıkları bu sorunla nasıl mücadele edeceklerini gösteren seminer düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) bünyesinde hizmet veren Beslenme ve Diyet Bölümü’nde görevli uzmanlar, Alper Duru Anaokulunda düzenlenen seminer ile ailelere, “çocuklarda sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele” yollarını anlattı.

Yeterli ve dengeli beslenmenin çocuğun fiziksel gelişiminin yanı sıra zekâ gelişimi ve öğrenme yeteneklerini de olumlu etkilediğini ifade eden uzmanlar, besinlerin;  et, süt, sebze-meyve ve tahıllar olmak üzere dörde ayrıldığını hatırlatarak, her öğünde dört gıda grubundan da yiyecek bulundurmaya dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Ayrıca hazır gıdalar yerine evde hazırlanan yiyecek ve içeceklerin tercih edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

KOSHİM Beslenme ve Diyet Bölümü’nde her ay ortalama 500 kişiye sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu tür eğitim seminerleri de düzenlediklerini söyledi.

Okullarda düzenledikleri seminerler ile aileleri, obetize ve çocuklarda sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirdiklerini dile getiren Başkan Böcek, bu tür eğitim seminerlerine devam edeceklerini bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım