Menu
RSS

KONSEM’de İki Kadın Ve İki Farklı Hikâye

KONSEM’de İki Kadın Ve İki Farklı Hikâye

Ülkü Zeliha Askan ve Natalia Melikhova. Biri Türk, diğeri ise Rus vatandaşı. Onların ortak noktası ise Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi. “Meslek edinmenin en kolay ve ucuz yolu bu” diyen Askan ve Melikhova, buradan edindikleri bilgi ve tecrübeyle aile ekonomilerine destek olmak istiyor.

Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM), her yıl binlerce kişiyi mesleki, sanat ve hobi kurslarıyla sertifikalandırıyor.

Açıldığı günden bu güne 73 branşta toplam 26 bin 724 kişiye sağlıklı yaşam ve kişisel gelişim konularında eğitim veren KONSEM, bu yönüyle aile ve elbette ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

Bunun belki de en somut örneği Ülkü Zeliha Askan ve Natalia Melikhova. Biri Türk, biri ise Rus vatandaşı.

Evli ve bir çocuk annesi olan Ülkü Zeliha Askan, özel dekoratif ahşap boyuma atölyelerinde eğitim aldığını ancak bu kursların sertifika verme yetkisi olmadığı için bu bilgi ve tecrübesini mesleğe dönüştüremediğini söyledi.

Yeni anne olduğunu bunun içinde ekonomik anlamda zaman zaman güçlük çektiklerini ifade eden Askan, aile ekonomisine destek olabilmek için bir an önce atölye açmak istediğini söyledi.

Ancak bunun için öncelikle sertifika alması gerektiğini de ifade eden Askan, Konyaaltı Belediyesi’nin açtığı kursun bu anlamda kendisi için bulunmaz bir fırsat olduğunu bildirdi.

Kursun sonunda başarılı olması halinde sertifika alabileceğini ve yıllardır hayalini kurduğu mesleği icra edebileceğini dile getiren Askan, bir bayan olarak bir şeyler üretip küçükte olsa bir gelir elde etmek istediğini kaydetti.

Yaklaşık altı aydır seramik biçimlendirme derslerine katıldığını ifade eden Natila Melikhova ise bir Rus vatandaşı olarak Konyaaltı Belediyesi’nin kendilerine sağladığı bu fırsatı son derece önemsediğini bildirdi.

Burada mesleki, sanat ve hobi kursları için hiçbir ücret ödemediklerini dile getiren Melikhova, yine yabancılar için açılan Türkçe dersi kurslarıyla da dil öğrendiklerini ve daha kolay iletişim kurabildiklerini söyledi.

Ülkü Zeliha Askan ve Natalia Melikhova. Nedenleri her ne olursa olsun ortak bir noktada buluşup bir şeyler üretiyor olmanın mutluluğunu yaşıyor. Kendilerine bu fırsatı veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de ayrıca teşekkür ediyorlar.

yukarı çık
0
Paylaşım