Menu
RSS

Antalya’nın En Hızlı Büyüyen İlçesi Konyaaltı Oldu

Antalya’nın En Hızlı Büyüyen İlçesi Konyaaltı Oldu

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2016 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Antalya'da binde 59 ile nüfusu en çok artan ilçenin Konyaaltı olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre 2016 yılı verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, Antalya ülke genelinde nüfusu en yüksek beşinci ilçe olurken, Antalya'da nüfus artış hızı en yüksek ilçe ise Konyaaltı oldu.

Antalya'da tüm ilçeler baz alındığında Konyaaltı, binde 59 oranla nüfusu en hızlı artan ilçe sıralamasında birinci oldu.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, göreve geldiklerinde Konyaaltı'nın nüfusunun 10 binlerde olduğuna dikkati çekerek, "Bugün nüfus artış hızı en yüksek ilçe olduk. Binde 59 oranında artan nüfus ile Antalya'da en hızlı büyüyen ilçe olduk.

Yaptığımız çalışma ve planlamalarla Konyaaltı, köy statüsünden çıkmış, Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden biri olmuştur. Konyaaltı'nın nüfusu 2017 yılı itibarıyla 164 bin 332'ye yükseldi. Konyaaltı, şu an altyapısı, yeşil alanları ve doğal güzellikleriyle Antalya'nın en gözde ilçelerinden biridir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım