Menu
RSS

Başkan Böcek, 'Türkiye’de İlk Üç Arasındayız'

Başkan Böcek, 'Türkiye’de İlk Üç Arasındayız'

Türkiye’de ilk üç merkez arasında yer alan Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sağlık Merkezi, yılın ilk iki ayında 71 sokak hayvanını kısırlaştırdı. Vücudunda kırığı olan 5 hayvanı ise tedavi etti.

Her yıl onlarca sokak hayvanını rehabilite eden ve sahiplendirme programıyla yeni aileler bulan Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sağlık Merkezi, 2016 yılının ilk iki ayında 71 sokak hayvanı kısırlaştırdı. Vücudunda kırığı olan 5 hayvanı da tedavi etti. Sahiplendirilen 32 sokak hayvanı da yeni sıcak yuvasına kavuştu.

“Her canlının en tabi hakkı yaşama hakkı” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sağlık Merkezi’nde her ay onlarca sokak hayvanına sıcak yuva açtıklarını söyledi.

Başkan Muhittin Böcek, “Merkezimizde öncelikli amacımız gereken tedavilerini yapıp, onlara daimi olan sıcak yuvalar bulmak. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sağlık Merkezimizde yılın ilk iki ayında 71 sokak hayvanı kısırlaştırdık.

Bununla birlikte aşı ve gerekli tedavilerini yaptık. Bu kısırlaştırma ve tedavi sürecinin sonrasında ise sokak hayvanlarına, iki haftalık program ile temel itaat komutları eğitimi verdik. Tüm bu süreç sonrasında sahiplendirme programına dâhil ettik.” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım