Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Başkan Böcek’ten ‘Bağlama’ Dinletisi

Başkan Böcek’ten ‘Bağlama’ Dinletisi

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına 41 branş ve 134 kurs ile kapılarını açan Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM)’nde kursiyerleri ziyaret etti. Burada bağlamayı eline alan Böcek, ‘Uzun ince bir yoldayım’ türküsünü söyledi.

Her yıl yaklaşık 12 bin kursiyere mesleki, sanat, spor ve hobi kurslarıyla sertifika veren KONSEM, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına 41 branş ve 134 kurs ile kapılarını açtı. İngilizce, Rusça, Türkçe, keman, piyano, gitar, ud, bağlama, seramik, ahşap boyama, takı tasarım, dikiş-nakış, cilt bakımı, kuaförlük, işaret dili,

diksiyon, futbol, tenis, okçuluk, güreş, pilates, zumba, masa tenisi, sabah sporları gibi bir çok farklı branşta eğitim gören kursiyerler yıl sonunda başarılı olmaları halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onaylı sertifika alıyor.

Yılda yaklaşık 12 bin kursiyerden kimileri meslek ediniyor, kimileri ise hobi olarak katıldıkları kurslar ile sosyalleşiyor.

KONSEM de kurslara özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni eğitim-öğretim yılının ilk günlerinde kursiyerleri ziyaret etti. İlk olarak seramik sınıfını ziyaret eden Başkan Muhittin Böcek, burada kursiyerlerin yapmış oldukları seramik çalışmaları inceledi.

Yapıların çalışmaların her birinde büyük emek olduğunu dile getiren Muhittin Böcek, beceri ve sabır isteyen bu kursa özellikle hanımların büyük ilgi gösterdiğini belirterek yıl sonunda sertifika alan kimi kursiyerlerin buradan edindikleri bilgi ve becerilerle kendilerine atölye açtığını kaydetti.

Sonrasında cilt bakımı, kuaförlük ve bağlama kursiyerlerini ziyaret eden Başkan Muhittin Böcek, kurslara olan ilgiden son derece memnun kaldığını bildirdi.

Bağlama kursunda sazı eline alan Başkan Muhittin Böcek, geçtiğimiz günlerde rahmetle andığımız Aşık Veysel’e ait ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsünü söyledi. Bağlamanın hayatında ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Başkan Böcek, KONSEM’de zaman zaman bağlama sınıfını ziyaret ettiğini ve kursiyerlerle birlikte çalıp söylediklerini bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım