Menu
RSS

Başkan Böcek, Afet Bölgesinde

Başkan Böcek, Afet Bölgesinde

Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, beraberindeki heyetle birlikte Kumluca, Finike ve Demre’de hortumun etkili olduğu bölgeyi ziyaret etti. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike, Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerinde hortumun etkili olduğu alanlarda zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

Ziyarete Başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Niyazi Nefi Kara, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem ve partililer katıldı.

Başkan Böcek, bölge halkından zararları hakkında bilgi aldı. İlk olarak Kumluca ilçesinde hortumla birlikte 6 dönüm serasını kaybeden çiftçi Turgut Önal’ı ziyaret eden Muhittin Böcek, felaketin büyüklüğünü afet yerinde çok daha iyi gördüklerini söyledi.

Başkan Böcek, "Türkiye'nin örtü altı sebze üretim merkezi olan Kumluca ilçesinde Mavikent Mahallesi'nde hortum önüne çıkan seraları, gecekonduları, enerji nakil hatlarını yerle bir etmiş. Evlerdeki eşyaları sokağa savurmuş, bazı evlerin çatıları uçmuş. Bizler bölge halkını ziyaret ederek, onların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik" diye konuştu.

Beraberindeki heyetle birlikte Finike’nin Turunçova, Sahilkent, Yeşilyurt, Yuvalı ve Çavdır Yellice mevkiindeki tarım alanlarını, sera ve yerleşim yerlerini gezen Başkan Böcek, afetin etkilerinin burada da çok net görüldüğünü söyledi.

İlk olarak evi hortum nedeniyle hasar alan Servet Sarıca’yı ziyaret eden Başkan Böcek, gözyaşlarını tutamayan Sarıca’yı teselli etmeye çalıştı.

Sonrasında Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu’yla bir araya gelen Başkan Böcek, "300 metre genişliğinde, 10 kilometre uzunluğunda ilerleyen hortum nedeniyle bölgede çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yeri zarar görmüş" dedi.

Demre ilçesini de ziyaret eden Başkan Böcek, hortum da zarar gören seralarını söken çiftçileri ziyaret etti. Burada Demre Kaymakamı Murat Uz’u da ziyaret eden Muhittin Böcek, ilçede afetin verdiği zarar ve bu zarar sonrasında yapılacaklar hakkında bilgi aldı.

Başkan Muhittin Böcek son olarak Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu’yu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım