Menu
RSS

Başkan Böcek, '3 Bin Ziyaretçi Ağırladık'

  • Yazan 
Başkan Böcek, '3 Bin Ziyaretçi Ağırladık'

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Böcek, 2015 yılında 3 bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını ve sahiplendirme programı ile de 654 kedi ve köpeği yeni ailelerine teslim ettiklerini söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarını elektrikli ısıtıcılarla soğuktan koruyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, termostat ayarlı ısıtıcılar ile anlık ısı değişimlerin gözlenebildiği Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SITICILI ODA

Başkan Böcek, şöyle konuştu; “Sokaktan barınağa alınan kedi ve köpekler laboratuvar ortamında yapılan bir dizi tahliller sonrasında kısırlaştırılıyor. Sonrasında ise rehabilite programına alınan sokak hayvanları, kendilerine ayrılan özel ısıtıcılı bölümlerde sahiplendirme programı kapsamında beklemeye alınıyor. Bu projeyle 2015 yılında 654 kedi ve köpeğe sıcak yuva sağladık. Amacımız, genç nesillere öncelikle hayvanları sevdirmeyi amaçlıyoruz.”

3 BİNE YAKIN KİŞİYİ AĞIRLADIK

Bunun içinde Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezini öğrenci gruplarına açtıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, burada küçük dostlarıyla oyun oynayan çocukların, onları tanıyarak sevmeyi öğrendiklerini bildirdi. Bu kapsamda 2015 yılında 12 okuldan toplan 300 öğrenciyi hayvan barınağında ağırladıklarını ifade eden Başkan Böcek, vatandaşlarla birlikte barınakta ağırladıkları kişi sayısının 3 bine yakın olduğunu söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde laboratuvar ve yeni ameliyathane bölümleri oluşturduklarını da dile getiren Muhittin Böcek, geçtiğimiz yıl içinde 573 köpek ve 265 kedi kısırlaştırdıklarını bununla birlikte 6 kırık tedavisi ve bir de göz ameliyatı yaptıklarını söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım