Menu
RSS

Türkiye’nin Geleceği İçin Kepez’de 5 Kulüp Kuruluyor

Türkiye’nin Geleceği İçin Kepez’de 5 Kulüp Kuruluyor

TFF’nin örnek aldığı Kepez’in Yıldızları projesinin basketbol ile voleybol branşlarında da yapılması ve projelerin sürekliliği için 5 kulüp daha kuruluyor.Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in Yıldızları Eğitim ve Spor Projesi Tanıtım Toplantısı’nda, Türkiye Futbol Federasyonu’nun

(TFF) örnek aldığı Kepez’in Yıldızları projesinin basketbol ile voleybol branşlarında da yapılması, bunların sürekliliği ve gelişimi için 5 kulüp daha kuracaklarını açıkladı.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Yusuf İşeri, proje kapsamındaki sporcu çocuklar ile velileri bir araya geldi.

Projeyi yürüten Kepez Belediyespor’un futbol eğitmenlerine teşekkürlerini sunan Başkan Tütüncü, Kepezli çocukların altyapıdaki tüm futbol liglerinde yer alabilmeleri için 5 tane daha kardeş spor kulübü kuracaklarını müjdeledi.

Yetenekli Öğrencilerimiz Hayıflanamayacak

Açılış konuşmasında Konfüçyüs’ün ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsan ekin ek, 10 yıl sonrası için ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’ sözünü hatırlatarak başlayan Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyesi ile ortak gerçekleştirdikleri birçok projeden birinin de Kepez’in Yıldızları olduğunu söyledi.

Eğitime katkılarından dolayı Tütüncü ile ekibine teşekkür eden Vural, “Bu projedeki amacımız, hiçbir öğrencimizin gelecekte ‘benim futbola yeteneğim vardı, ama geliştirecek saha bulamadım.’ diye konuştu.

Çok Amaçlı Bir Program

Kürsüyü devralan Tütüncü, bu tanıtım toplantısının, bir anlamda projede emeği geçenleri onore etmeyi amaçladığını söyledi.

Her yıl 30 bin öğrencinin futbola olan yeteneklerinin test edildiğini hatırlatan Tütüncü, “İlkokul ile ortaokullarda okuyan 30 bin öğrencimizden her yıl yaptığımız aramalardan yetenekli oldukları tespit edilen yavrularımız, ayrı bir eğitime tabi tutuluyor.

Hem futbol, hem derslerinde başarılı olabilme imkanı, hem iyi bir insan olabilmek için değerler eğitimi, hem de sosyal aktiviteler sunuluyor. Pek çok faydayı aynı anda sağlayabildiğimiz çok amaçlı bir program.” diye projeyi anlattı.

U6’dan U19’a Kadar Takım Olacak

Yetenekli çocukların uzman eğiticilerden aldıkları eğitim sonunda U6’dan başlayarak U19’a kadar Kepez Belediyespor takımlarında maçlar yaparak kendilerini geliştirebildiğini vurgulayan Tütüncü, yeni kulüpler kurulması müjdesini şu sözlerle verdi;

“Bugüne kadar örnek hizmetler yapan, amatör sporu merkeze alan Kepez Belediyespor’un yeni liglerde mücadele edebilmesi için kardeş kulüpler geliyor. Tam 5 tane daha yeni kulüp ilave ediyoruz.Bu spor kulüpleri de liglerde alt yapıyı kendi aralarında mücadele ettirebilecek ortam bulabilecek.”

Spor Politikamız Kabul Gördü

Profesyonel takımlara ölçüsüz bir şekilde para aktaran bir belediye olmayacaklarını belirten Tütüncü, şehrin kaynaklarını, şehrin geleceğine yatıracakları bir spor politikası yürüttüklerini söyledi.

Tanıtım toplantına olan yoğun katılım ile bu politikalarının toplum nazarında da kabul gördüğüne işaret saydıklarını belirten Tütüncü, spor alanında, her daim bu anlayışta olacaklarını ilan etti.

Yetenek Taramaları 3 Branşta Olacak

Yeni bir adım daha atarak, aynı yetenek taramasının basketbol, akabinde de voleybolda yapacakları bir çalışma başlattıklarını duyuran Tütüncü, Kepez’in bir eğitim, gençlik, kültür sanat ve spor şehri olacağını her fırsatta tekrarladıklarını hatırlattı.

Çocuklara Mesaj

Bayrampaşalı Arda Turan gibi yıldızların Kepez’den çıkabilmesi için her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarının altını çizen Tütüncü, çocuklara da şu sözlerle seslendi; “Çocuklarımıza da şunları söylemek istiyorum.

Ben de ilkokul, ortaokul ve lise yıllarını Kepez’de geçiren biriyim. Biz, şu an sizlerin kullandığı en sıradan imkanlara bile sahip değildik. Futbol maçı yapacağımız zaman 2 taşı üst üste koyup kaleler yapardık.

Sokaklarda oynardık. Bize bu tip imkanlar sunanlar olmadı. Bizim derslerimizde daha başarılı olmamız için çaba sarf eden yöneticiler yoktu. Bize sunulmayan imkanları biz size sunmaya çalışıyoruz. Sizden istediğimiz, başarılı olmanız.”

yukarı çık
0
Paylaşım