Menu
RSS

Necip Nugay Kepez’de Anıldı

Necip Nugay Kepez’de Anıldı

Türk sanat müziği bestekarı ve yorumcusu Necip Nugay, Kepez’de düzenlenen anma gecesinde dostları ve ailesinin katılımıyla anıldı.

Antalyalıların ‘sanat güneşi’ Necip Nugay, Kepez Belediyesi’nin düzenlediği gecede bestelediği ve sevdiği şarkıların söylenmesi ve dostlarının hatıralarını anlatmasıyla anıldı.

Antalya’nın ilk sahne sanatçılarından Necip Nugay, 2015 Aralık’ında kalp krizi nedeniyle ansızın aramızdan ayrılmıştı. Antalya’da 1967 yılında düzenlenen Altın Merdiven Ses Yarışması’na 12 yaşında katılarak birinci seçilen Nugay, bu yarışmayla ‘Antalyalıların altın sesli çocuğu’ lakabını kazanmıştı.

Dostları Nugay’ı anlattı

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde, Necip Nugay’ın kardeşi Hakkı Nugay piyano çaldı, oğlu Onur Nugay şarkı söyledi. Nugay’ın çocukluk arkadaşları Emin Altıner ile İsmail Börekçi anılarını paylaşırken, bir diğer arkadaşı Mazhar Yıldız şarkı söyledi.

Nugay’ı kahkahalarıyla hatırlarız

Gece, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün Nugay ile birlikte olduğu görüntülerin gösterimi ile başladı. Nugay ailesi, eski dostları ve Türk sanat müziği sevenlerin bir araya geldiği programa katılan Başkan Tütüncü, Nugay’ın müstesna bir insan olduğu ve gönül dostluğu yaşadıklarını anlattı.

Nugay’ın belediyeye geldiği günlerdeki şen şakrak hallerini hiç unutamadığını anlatan Tütüncü, “Belediyemize ziyarete geldiğindeki şen şakrak halleriyle herkesi mutlu ederdi. Herkesi bir kahkahaya boğar, makama önce sesi gelir, sonra kendisi gelirdi.

Bu gece düzenleneceği için sabah beni en son ziyaretinde oturduğu koltuğa oturup onu düşündüm.” diye konuştu.

Tütüncü şiir okudu

Sahneye davet edildiği sırada seyircilerin şarkı söylemesini istediği Tütüncü, şarkı söyleyemediğini belirtti. Fotoğraftan, sanattan, mimariden, şiirden anladığını ama şarkı söylemeyi bilmediğini belirten Tütüncü, “Şarkı söyleyememek benim eksikliğim.

Güzel şarkı söyleyenlere gıpta ediyorum. Nugay, bu gecede oğlu Onur Nugay’ın yaptığı gibi bana şarkı söyletmeye çalışırdı, ama bir türlü tutturamıyorum.” şeklindeki konuşması alkış aldı.

Tütüncü, şarkı söylemek yerine Nurullah Genç’in “Hayat Limanında Demirleyen Yelkeniyle” adlı şiirini okudu.

İsmi Kepez’de yaşatılıyor

Sağlığında Arif Nihat Asya Açıkhava Tiyatrosu ve Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ndeki konserlerinde binlerce Kepezliyi şarkılarıyla büyülemiş olan Nugay’ın ismi, geçen yıl alınan meclis kararıyla Fabrikalar Mahallesi’ndeki 3051 no’lu Sokak’a verilmişti.

yukarı çık
0
Paylaşım