Menu
RSS

Kepezlilerin Kalbi Belediyeye Emanet

Kepezlilerin Kalbi Belediyeye Emanet

Kepez Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği kalp sağlığı taramasında, bu sezon 4 bin 205 vatandaşın muayenesi gerçekleştirildi.

Kepez Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak yaptığı kalp sağlığı taramasında, bu sezon 4 bin 205 vatandaşa ücretsiz muayene hizmeti sunuldu.

Belediyenin sağlık TIR’ında Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nden kardiyoloji uzmanı eşliğinde 28 mahallede düzenlenen sağlık taramalarında, 26. nokta Habipler Mahallesi oldu.

Hemogram, tansiyon ölçümü, biyokimya ve EKG testlerinin gerçekleştirildiği muayeneler sonucunda, durumu kötü olan hastalar hemen hastaneye sevk ediliyor ve sağlık harcamaları belediye tarafından üstleniliyor.

Tütüncü sağlık hizmetini teftiş etti

Kasım ayında başlayan taramaları teftiş eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, vatandaşların memnuniyetini ölçtü, sağlık ekibinden bilgi aldı. Bir süre muayene olan hastaların durumu hakkında bilgi alan Başkan Tütüncü, çıkışta hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Koruyucu hekimlik yapıyoruz

Kalp sağlığının çok önemli olduğunu ve risk grubunda olup da bunu bilmeyenler için güzel bir fırsat sunduklarını anlatan Tütüncü, her yıl binlerce sağlıksız olduğunu bilmeyen insanımızın, kendini ani tıp vakalarının içinde bulduğunu söyledi.

Bunun için gereken ne tedavi varsa uygulamak istediklerini belirten Tütüncü, “Bir anlamda koruyucu hekimlik çalışması yapıyoruz. Risk grubuna giren tüm hemşerilerimizin tedavisini belediye olarak üstleniyoruz. Hemşerilerimizin her şeyi gibi sağlığı da bize emanet diyoruz.” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım