Menu
RSS

Kepez Park Orman Antalya’yı Heyecanlandırdı

  • Yazan 
Kepez Park Orman Antalya’yı Heyecanlandırdı

Başkan Hakan Tütüncü, ilçenin turizmden pay almasını sağlayacak olan vizyon yatırım Kepez Park Orman Projesi’nin, kenti yaşayanları heyecanlandırdığını söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 24 Aralık’ta temeli atılan ve kente yaşayanları doğa, macera ve sporla buluşturacak olan Kepez Park Orman projesinin devam eden çalışmaları inceledi.

Başkan Tütüncü, Kepez varyantının başlangıcındaki Meşe Kapısı Ormanı’na yapılan projenin ünitelerinin yapılacağı alanları gezdi. Tütüncü, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.

“Kepez ormanlarını Antalya ile buluşturduk”

İnceleme gezisinin ardından bir açıklama yapan Tütüncü, Antalya’ya çok özel bir proje armağan ettiklerinin altını çizdi. Tütüncü, Kent Ormanı, Macera Parkı ve Kepez Park Orman projeleriyle şehrin hemen yanı başındaki ormanları atıl halden kurtardıklarına işaret etti. Bu projelerle, Antalyalıları ormanla, doğa ile buluşturduklarını kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, “Kepez olarak zengin bir ormana sahibiz. Bu ormanları, vatandaşlarımızın şehrin boğucu ortamından çıkması, doğa ile buluşturması için çeşitli projelerle değerlendiriyoruz, değerlendirmeye de devam ediyoruz.” dedi.

Kepez’e turizm geliyor

Tütüncü, mega proje Kepez Park Orman’ın yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünün bilgisini vererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:” Planlanan süreden de önce Kepez Park Ormanı, Antalyalıların kullanımına açılacak olması, bizi geleceğe dair umutlandırıyor. Bu tip nitelikli yatırımlar Kepez’in prestijine prestij, marka değerine farklı bir artı kazandırıyor. Bu yatırım, Kepez’in turizm pastasından pay almasını da sonuçlayacak. Hem yerli hem de yabancı turistler Kepez Park Ormanı’ı ziyaret edecekler.”

Çevreci bir proje

Kepez Park Orman gibi eserlerle Kepez’e modern bir kent olma yolunda vizyon armağan etiklerinin altını çizen Tütüncü, açıklamasını şöyle tamamladı: “ Kepez Park Orman projesi ile Antalya’da bir heyecan oluştu. Projenin tanıtımında, temel atma töreninde güzel bir heyecana şahitlik ettik. Burada ne yapmaya çalıştığımız çok kısa bir süre sonra anlaşılacak. Antalya, Kepez, projenin kıymetini çok yakında anlayacak. Kazasız, belasız çalışmaları tamamlarız ve Kepez Park Ormanı, nitelikli bir kent parkı olarak, yeşil ve çevreci proje olarak halkımıza armağan ederiz.”

Proje 228 dönümlük alana yapılıyor

Disneyland benzeri eğlence ünitelerinin yer alacağı vizyon proje, Fatih Mahallesi’nde, içerisinde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nun olduğu Meşe Kapısı olarak bilinen alana kazandırılıyor.

İnsanları, kültür, sanat etkinlikleri, spor aktiviteleri, macera ve doğa ile buluşturacak olan dev park, Orman Genel Müdürlüğü’nün, belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 228 bin m2.lik alana kuruluyor.

Yap işlet modeli ile inşa edilen projenin ve yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira.

Projede neler var

Şeffaflık adına ihalesi, görsel medya organlarında canlı olarak yayınlanan; Kepez’e ve Antalya’ya cazibe kazandıracak olan projede şu üniteler yer alıyor:

ATV park

Dağ kızağı

Paintball

Go-kart

Denge parkuru

Temalı park

Basketbol, tenis sahaları ve çocuk oyun alanı

Dönme dolap

Biyolojik gölet

Yürüyüş yolları, bisiklet Parkuru, Piknik Alanları

Manej ve Kuş Kafesi

Organik pazar

Kır Lokantası

Şelale

yukarı çık
0
Paylaşım