Menu
RSS

Kepez’e Yeni Semt Spor Sahaları

Kepez’e Yeni Semt Spor Sahaları

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, General Şadi Çetinkaya İlkokulu’na yaptırılan çok amaçlı salon açılışında, mahalleye yeni bir semt spor sahası sözü verdi.

Emek Mahallesindeki General Şadi Çetinkaya İlkokulu’nda yapılan törene Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Özbal, AK Parti Kepez ilçe Başkanı Yusuf İşeri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, AK Partili Meclis Üyeleri Elif Derya Canbulut, Ali Fidan, Mehmet Yarbaş, İsa Sarpdağ, Ramazan Çakır, CHP’li Meclis Üyeleri Kadir Zeybek ve Şahali İnce, belediye başkan yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Özsoy ve Fatih Özaslan katıldı.

Belediye Kendisiyle Yarışıyor

Öğrencilerin halk dansları gösterisinin ardından dualarla açılış kurdelesinin kesildiği törende, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyesinin başka bir kurumla değil, kedisiyle bir hizmet yarışında olduğunu anlattı. Artık Kepez Belediyesi’nin haftada birden fazla temel atma ya da açılış töreni düzenlediğini vurgulayan Tütüncü, güzel törenlerle, Kepezlilerle farklı bir muhabbete dönüştürebilen bir belediye olduklarını söyledi.

Sosyal Donatıları Arttırdık

Bu okulun 1989 yılında dönemin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış ve imkanları sınırlı bir eğitim kurumu olduğunu hatırlatan Tütüncü, mahallenin hacminin artmasıyla soysal donatı anlamındaki eksikliklerin ortaya çıktığını söyledi.

Belediyesinin bir yandan öğrencilerin imkanlarını arttırdığını belirten Tütüncü, bir yandan da sosyal projelerle geleceğe yürümeleri için gayret gösterdiklerini söyledi.

Eğitim Yatırım Kalemimiz Oldu

Okul aile birliğinin ağırlama yapacak, veli toplantısı yapabilecek salon sıkıntısını iletmelerinden kısa süre sonrasında bu binayı yaptıklarını belirten Tütüncü, “Göreve geldiğimizde en çok eğitime yatırım yapacağımızı, hukuki olmasa da vicdani sorumluluk adına geleceğimize özel bir hassasiyet göstereceğiz demiştik.

Eğitimi önemli bir yatırım kalemi olarak gördük. Dönemler itibariyle bakıldığında, bu zamana kadar Kepez’deki eğitimin altın yılları olarak değerlendirilecektir. Yavrularımızı çok sevdiğimiz, onlara aydınlık bir yarın armağan etme gayretinde olduğumuzdan, bu sözümüzü yerine getirdik.

Okullarıyla, çok amaçlı salonlarıyla, spor salonlarıyla, kütüphaneleriyle, devlet, millet ve belediye işbirliğiyle ilçemizin her noktasında güzel eserler bırakmış olduk.”

Toplam 70 Yeni Okul

Önümüzdeki yıl yapılacaklar ile birlikte göreve geldiklerinden bu yana toplam 70 yeni okulun Kepez’e kazandırıldığının altını çizen Tütüncü, “Her ne kadar okullar Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerin destekleriyle kazandırılmış olsa da, okulların mülkiyet ve imar sorunlarını çözümünü belediyemiz yapıyor. Belediyemiz, şehirciliğine ilişkin sorunları çözülmüş, hayırseverlere ya da bakanlığımıza bu eğitim yatırımlarını yapabilirsiniz demiştir” dedi.

Okullaşma Nüfustan Fazla

Göreve geldikleri 2009 yılı ile 2016 yılı arasında yüzde 30 nüfus artışı yaşandığını açıklayan Tütüncü, ilçedeki 190 olan okul sayısının ise 260’a yaklaştığını söyledi. Bu istatistiğe göre eğitim tesisi artışının nüfus artışını hayli geçtiğini ifade eden Tütüncü, eğitim alanında kendi hizmet çıtasını üst seviyeye taşıyan bir belediye olduklarını söyledi.

Altyapı Yatırımları Bitti

Göreve geldiklerinde içinde bulundukları Emek Mahallesi’nin genellikle gecekondulardan oluşmasına değinen Tütüncü, şehircilik düzenlemesini yaptıklarını, doğalgaz, fiber optik, elektrik hatlarının yeraltına alınması gibi hizmetleri tamamladıklarını söyledi. Altyapısını komple yenilendiği mahalleye istenen Pazar alanını da kazandırdıklarını belirten Tütüncü, buraya yeni bir sosyal donatı alanı daha yapmak istediklerini kaydetti.

Sosyal Donatılar Önemli

Kepez Kaymakamı Suphi Özgödek ise ilçeye değerli eserler kazandıran belediyeye teşekkür eti. Eğitimde kalitenin sadece okul ve derslik yapmakla sağlanmadığına işaret eden Özgödek, “Günümüz şartlarındaki çağdaş eğitim anlayışında çocukların sadece dersleriyle değil, sosyal donatılarıyla yetişmesi halinde daha başarılı bir eğitim ve geleceğe daha iyi hazırlamış bir nesil oluşturuluyor. Bu tür tesisler eğitimimizin geleceği açısından sevindiricidir” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım