Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Kepez’e Kalıcı Ve Büyük Hasta Konuk Evi

  • Yazan 
Kepez’e Kalıcı Ve Büyük Hasta Konuk Evi

Başkan Hakan Tütüncü, kiralık bir binada hizmet veren 32 yataklı hasta ve hasta yakınları konuk evi için 100-130 yatak kapasiteli modern bir tesis inşa edeceklerini söyledi. Kepez Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısında ilçe için önemli kararlara imza attı.

Başkan Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 22 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Görsel kirliliğe karşı şartname

Kepez Belediye Meclisi, kaldırımlardaki görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi için önemli bir karar aldı. Kepez Belediyesi, ilçe sınırlarındaki mevcut yapılaşmalarda yol güzergâhında ve kaldırımlarda görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi, kente görsel bir kimlik kazandırılabilmesi ve kışın yağmurdan, yazın ise güneşten korunmak amacıyla gölgelik yapımıyla ilgili standartları belirleyen bir şartname hazırladı. İmar Komisyonu’nun uygundur raporunu verdiği ‘Ön Bahçeli Nizam Yapı Adalarının Yol Cephelerinde Dükkân, İşyeri, Kamu Binaları ve Konut Dışındaki Özel Yapılar İçin Gölgelik Yapım Şartları’ oy birliğiyle meclisinin onayından geçti.

164 hak sahibine tapu

Kepez Belediye Meclisi, tapu bekleyen vatandaşları da sevindirdi. Meclis, Çamlıbel, Esentepe, Erenköy, Kâzımkarabekir, Çankaya, Gazi, Güneş, Fatih ve Şafak mahallelerinde 60 hak sahibine tapu tahsisi yapılması için Encümene yetki verilmesi isteğini oy birliği ile onayladı. Yine çeşitli mahallelerde bulunan 104 adet belediye hissesinin, hissedarlara tahsisinin yapılması talebini de Meclis, oy birliği kabul etti.

Konukevinin imar altlığı tamam

Kepez Belediyesi’nin, 2016 yatırım programında yer alan hasta ve hasta yakınları konuk evinin imar planıyla ilgili altlığı da mecliste görüşüldü.

Meclis, tesisin yapılacağı Ahatlı Mahallesi’ndeki parselin belediye sosyal tesis alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 1\1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunu oy birliği ile kabul etme kararını aldı.

Konukevi kalıcı hale geliyor

Başkan Hakan Tütüncü, hayır duası almaya dönük bir iyilik hizmetleri olan hasta ve hasta yakınları konukevinin, Kültür Mahallesi’nde kiralık bir binada 6 yıldır hizmet verdiğini anımsattı. Tütüncü, tedavi olabilmek için Antalya kent merkezine gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve refakatçilerini konukevinde ücretsiz olarak misafir ettiklerinin altını çizdi.

32 yataklı tesisin, talebi karşılayamadığına işaret eden Tütüncü, “Konukevinin yatak kapasitesini 100-130 yatağa çıkarım istiyoruz. Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi, oy için yapılan bir hizmet değildir. Antalya’ya gelen ve hastanelerde şifa arayan, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızın otel konforunda konaklayabildiği bir iyilik hizmetidir. Şu an kira olan bir binada hizmet veriyoruz. Kiradan çıkacağız ve daha büyük ve modern tesise sahip olacağız.” açıklamasını yaptı.

Başkan Hakan Tütüncü, hasta ve hasta yakınları konukevinin yeni binasının temelini, bu yıl içerisinde atmayı planladıklarını ifade etti.  

yukarı çık
0
Paylaşım