Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Kepez’den Çocuklara Güzel Bir Gelecek

  • Yazan 
Kepez’den Çocuklara Güzel Bir Gelecek

Başkan Hakan Tütüncü, ‘Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması’ projesi ile çocuklara güzel bir gelecek armağan etmek istediklerini söyledi. Kepez Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından spor camiasına örnek gösterilen ‘Kepez'in Yıldızları Yetenek Taraması’ projesini velilere tanıtıyor.

Kepez Belediyespor Kulübü yetkilileri tarafından, taramada seçilen 560 yeteneğin ailelerine proje hakkında bilgi veriliyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de kulüp binasındaki bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, “Çocuklara çok iyi bir gelecek armağan edebileceğimiz bu proje, tamamıyla Allah rızası için yaptığımız ama bununla beraber Kepez’in çocuklarını kendi çocuklarımız gibi gördüğümüz ve bu düşünceden hareket ettiğimiz bir çalışmadır.” dedi.

“Kepez’in bütün çocukları bizim çocuğumuz”

Konuşmasında, “Bizim evde bir tane çocuğumuz var ama sokaklara çıktığımız zaman bütün çocuklar bizimdir.” ifadesini kullanan Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Bütün çocuklarımızın güzel bir istikbale sahip olmalarını arzu ediyorum. Yollar, parklar, binalar yapıyoruz ama en çok çocuklarımız için bir şeyler yaptığım zaman mutlu oluyoruz. Hepimiz yavrularımızın aydınlık bir geleceğe sahip olmasını isteriz. İsteriz ki, onlar bizden daha iyi ortamlarda okusunlar. İsteriz ki, onlar daha iyi şekilde yetişsinler.

Yavrularımızın gelecekte bizimle aynı kaderi yaşamamaları için elimizden gelen imkanın fazlasını vermek için büyük bir gayretin içerisinde oluruz. Ben de sizin gibiyim. Kendi yavruma bakarken ona bize sunulmayan imkânları verelim arzusu içerisindeyim. Bizim bir farkımız daha var. Biz, Kepez’in bütün çocuklarına böyle bir geleceği armağan etmek istiyoruz. Kepez’in çocuklarını kendi çocuklarımız gibi görüyoruz.”

Oy değil Allah rızası

Bazen kendisine, çocuklar oy mu veriyor ki onlarla bu kadar çok ilgileniyorsun, diye sorulduğunu anımsatan Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz her şeye maddi çıkar gözü ile bakar olmuşuz. Oradan ne kadar oy gelir, buradan ne kadar oy gelir... Ya bırakın be kardeşim. Bazı şeyleri Allah rızası için yapın. Bazen teraziniz hafif gelir ya Cenabı Allah, o yaptığınız iyilikler hürmetine sizin terazinizin kefesini daha ağır bir hale getirsin.”

“Hem keşfediyoruz hem sokaktan koruyoruz”

Tütüncü, son iki yıldır ilk kademe okullarında yaptıkları yetenek taraması ile hem futbola ilgi ve alaka duyan çocukları keşfettiklerini hem de çocukları sokağın kötülüklerinden koruduklarına işaret ederek, şöyle devam etti: “Keşfettiğimiz çocuklar, çok iyi antrenörlerimiz tarafından bir eğitime tabi tutuluyorlar. Kulübümüzün takımlarında oynatılıyorlar. Ya da vakti zamanı geldiğinde, farklı kulüplerde oynayabilecek bir alt yapı imkanını kendilerine sunuyoruz.

Bu projenin spor alt yapısına destek sağlamasının yanında başka hedefleri de var: Bu yıl seçilen 560 öğrenci, geçtiğimiz yıl seçilen 1100 öğrencinin hepsi Arda Turan ya da dünya yıldızı bir futbolcu olmayacak. Sokakta kirli bir dünya var. Eğer çocuklarımızı bir şeylerle meşgul edemezsek Allah korusun çocuklarımız ergenlik dönemlerinde kendilerini ispatlamak için bazı kötü niyetli insanların ağına düşebilirler.”

Profesyonele değil çocuğa yatırım

Tütüncü, yetenek taramasında seçtikleri çocuklara, bilgisayar, kütüphane hizmeti, oyuncak müzesi, yat limanı, akvaryum, yüzme havuzu gibi gezilerle sosyalleşme imkânı da sunduklarını belirtti.

Belediyelerin, profesyonel ligler yerine çocuklara spor yatırımı yapması gerektiğine işaret eden Tütüncü, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bazı belediyeler, profesyonel kulüp çalıştırırlar ve bir oyuncaya yüz binlerce dolar verirler. Göreve geldiğimde profesyonel ligde bir basketbol takımımız vardı. 5 yılda aldığım maaş, takımdaki bir oyuncunun 8 ayda aldığı maaşın yarısı bile etmiyordu.

Bu şehrin parasını bir sporcuya mı vereceğiz, diye düşündüm. Kulüp başkanımıza dedim ki, biz böyle bir işin içerisinde olmayacağız. Profesyonel kulübe harcayacağımız parayı, Kepez’in çocuklarına harcayacağız. İki profesyonel sporcuya vereceğimiz para ile şimdi her yıl 7 bine yakın çocuğumuza spor yaptırıyoruz.”

“Çocuklarınız güvenli ellere emanet”

Antrenör, kulüp ve veli işbirliği olursa projenin daha güzel hale geleceğinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, örnek projenin Türkiye’de takdir toplamasını, böylece diğer belediyelerin de bu projeyi yaparak çocuklara iyi bir gelecek armağan etmesini arzuladıklarını kaydetti.

Tütüncü, konuşmasının sonunda velilere şöyle seslendi: “Çocuklarınız, Kepez Belediyesi çatısı altında sağladığımız hizmetlerle beraber güvenli ve emin ellere emanet. “

Bilgilendirme toplantısına Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, projenin mimari kulüp antrenörü Şakir Filiz ile projede görev alan diğer antrenörler katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım