Menu
RSS

Kepez'de Gecekondular Yıkılıyor

Kepez'de Gecekondular Yıkılıyor

Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi'nin işbirliğiyle Habibler Mahallesi'nde Düden Çayı ve doğal sit alanı içerisinde kalan 600'ye yakın gecekondu sahibine, sit alanı dışında tapu verilecek.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun, 1992 yılında sit alanı ilan ettiği 552 hektarlık alanda kalan gecekondu sahiplerinin tapu sorunu çözülüyor. Sit alanındaki gecekondu sahiplerine, sit alanı dışından en yakın bölgeden tapulama yapılacak.

Tapu alan vatandaşların yeni konutlarına taşınmasından sonra ise sit alanı havzası gecekondulardan temizlenecek. Daha sonra 552 hektarlık sit arazisi, rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Habibler Mahallesi'nde sit alanı bölgesinde bir eve yaptığı ziyarette, "Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bu sorunu çözeceğimize söz vermiştik.

Büyükşehir'in verdiği yetki kapsamında gecekondu sahiplerine sit alanı dışında evlerine en yakın bölgeden tapulama yapacağız. Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı içerisinde 600 ev var. Bunların tapularını vereceğiz" dedi.

Gecekondular Yıkılacak

Başkan Tütüncü, "Tapulama işleminin bitmesi, yeni tapu alınan yerlere ruhsatlı ve iskanlı yapıların yapılarak tamamlanması ve oturanların evlerine taşınmasından sonra sit alanındaki gecekonduları temizleyeceğiz.

Mayıs, haziran gibi gecekondu dosyalarınıza istinaden tapulama başlar. 2018 yılı ilk aylarında tapulama süreci biter. Evlerinizin tapularınızı almadan yıkılma tehlikesi yok. 8 yılda 20 bine yakın gecekondu yıktık" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım