Menu
RSS

Kepez Belediyesi’nden İki ASM Birden

  • Yazan 
Kepez Belediyesi’nden İki ASM Birden

Devletin sağlık yatırımlarını Kepez’e taşıması için gerekli adımları atan Kepez Belediyesi, bir yandan da kendisi sağlık merkezleri üretiyor. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün Kepez’i bir sağlık şehri haline getirme hayali, yeni sağlık merkezlerinin peş peşe açılmasıyla gerçekleşiyor.

Merkezi idarenin Antalya’ya yapılacak sağlık hizmetlerini ilçeye kaydırması için her türlü adımları atan Başkan Tütüncü, belediyesinin de sağlık yatırımları yapması için plan yapıyor.

Çevre düzenlemesi de belediyeden

Bu anlamda Kepez Belediyesi’nin ihale ettiği iki yeni aile sağlığı merkezinin kaba inşaatı bitti. Altınova ve Duraliler Mahallelerindeki aile sağlığı merkezleri, yüklenici firma tarafından belediyeye, belediye tarafından da 15 gün içinde Antalya Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmesi öngörülüyor. Çevre düzenlemesi ile peyzaj çalışmasının da belediye tarafından yapılacağı aile sağlığı merkezleri, bulundukları ve komşu mahallelere şifa dağıtacak.

Her birinde 3’er poliklinik

Her biri 320 metrekare olan aile sağlığı merkezlerinde, her biri 19,2 metrekare büyüklüğünde 3’er poliklinik yer alıyor. Ayrıca 15 metrekare acil müdahale odası, 8,8 metrekare emzirme odası, 14,6 metrekare bebek aşı izleme odası, merkezlerin en geniş alanları. İçinde mutfak ve personel odası, kan alma odası, ria odası, bekleme alanı, danışma bölümü, arşiv, toplantı odası ve veznenin bulunduğu tek katkı binalar, Sağlık Bakanlığı’nın atama yapmasının ardından hizmete açılacak.

Kepez’e 4 tane dev sağlık tesisi

Varsak’ta tamamlanan, ikincisi Ahatlı’da bitmek üzere olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Kepez’in sağlık şehri olmasının önünü açan ilk yatırımlar. Ardından Sütçüler Mahallesi’nde yapımı tamamlanmış olan 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’nin ardından, Göçerler Mahallesi’nde 1500 yataklı bölge hastanesi yapılacak. Bu iki dev sağlık tesisinin de hizmete girmesiyle, Kepez, sadece Antalya’nın değil, bölgenin sağlık başkenti olacak.

yukarı çık
0
Paylaşım